Mely vidéki választókerületeket nyerheti meg az idei választáson a baloldal?
2014-ben összesen 10 egyéniben győztek, ebből 8 fővárosi, 2 vidéki (Szeged és Miskolc).
Voltak azonban olyan választókerületek, ahol viszonylag szoros eredmények születtek (az országos támogatottsághoz képest).
Nyíregyházán a Fidesz 35,78%-ot, az MSZP 32,29%-ot;
Pécs 2-es körzetben a Fidesz 36,27%-ot, az MSZP 31,94%-ot;
Pécs 1-es körzetben a Fidesz 37,19%-ot, az MSZP 32,95%-ot ért el.
Mennyi az esély arra, hogy legalább ezt a három választókerületet megszerzik az eddigi 10 mellé? Vagy még a jelenlegi 10-ből is elvesztenek párat?
itt már eleve látni hogy baj van nálad, te valszeg jobberekben meg liberálisokban gondolkodsz, de mindegy, ez a te szűklátásod.
Én nem vagyok fideszes, de ha ma kéne szavazni vagy a fideszre szavaznék vagy alternatívaként senkire, mert nincs igazán épkézláb alternatíva.
#1 és #2
Ki az anyám kínját érdekel hogy kire szavazol? Az a kérdés, hogy hol van esélye a baloldalnak.
Szerintem összefogás nélkül nem lesz több egyéni győzelmük mint idáig volt, sőt Miskolcot (ahol fej-fej mellett végzett a Fidesz, a baloldal, és a Jobbik!) biztosan bukják így.
Ha lenne összefogás, akkor szerintem ők lennének az esélyesek Pécsen és Nyíregyházán is. Idén ugyanis többen vannak akik hajlandóak "protestszavazatot" leadni (tehát hogy nem értenek egyet a baloldallal se annyira, de Orbán ellen szavaznak).
Itt a matek már nem segít...
Összefogás?
El tudsz képzelni egy kormányt, ahol Széll Bernadett a miniszterelnök, Gyurcsény az igazságügyi minister, Vona meg a belügyminiszter?
Na ugye....
EZÉRT fog szinte minden ellenzéki szavazó otthon maradni.
Vidéken a jelenlegi belharcolós tevékenységük miatt sehol sincs esélyük. Ha Szegedet elhozzák, az már csodaszámba fog menni.
Miskolcon meg ugye a jobbik vont el embereket a fidesztől, a cukisodás miatt ennek vége, magas fölénnyel nyer majd a fidesz.
A fidesznek van egy biztos kétmilliós szavazótábora, a többi pártból meg kiábrándultak az emberek. A fővárosban sem lesz meg a baloldalnak a 8 körzet sem. Örülhetnek ha a fele jön, a 6 már szenzáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!