Milyen az élet Győr-Moson-Sopron megyében?
Én budapesti vagyok, nem túl sűrűn járok arrafelé. Néhányszor jártam Mosonmagyaróváron (távoli rokonaink élnek ott), turistaként pedig kétszer Győrben és egyszer Sopronban.
Az mindenképpen feltűnt, hogy (főleg Sopron és Moson) elég rendezett településekről van szó, érezni az osztrák mentalitást a levegőben.
De milyen ott a mindennapi élet? Mennyire nehéz munkát találni? Tényleg szinte mindenki Ausztriába jár át dolgozni és az ottani munkákra már nincs is munkaerő? Ugyanakkor valóban a legfejlettebb megye az országban (Budapest főváros után)? Ez mennyire érződik?
Nekem olyan, mintha napról napra többen laknának itt.
Egy fiatalnak aki dolgozni, előrehaladni akar igaziból nincs sok választása. Pest, Győr, vagy Sopron..
Persze fiatal korosztály ilyen. Idősebbek sajnos nagy részt annyira se mobilak, hogy országon belül váltsanak lakhelyet. (Nem hogy még Europán belül).
De a 20-40 es korosztály azért ilyen szempontból már elég jól helyt áll. Nem siránkozni kell, hanem oda kell menni ahol van munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!