Milyen az élet Győr-Moson-Sopron megyében?
Én budapesti vagyok, nem túl sűrűn járok arrafelé. Néhányszor jártam Mosonmagyaróváron (távoli rokonaink élnek ott), turistaként pedig kétszer Győrben és egyszer Sopronban.
Az mindenképpen feltűnt, hogy (főleg Sopron és Moson) elég rendezett településekről van szó, érezni az osztrák mentalitást a levegőben.
De milyen ott a mindennapi élet? Mennyire nehéz munkát találni? Tényleg szinte mindenki Ausztriába jár át dolgozni és az ottani munkákra már nincs is munkaerő? Ugyanakkor valóban a legfejlettebb megye az országban (Budapest főváros után)? Ez mennyire érződik?
Aki akar az pár hónap keresgélés után még mindig talál könnyedén Ausztriába munkát. Hiány szakmában jó tapasztalattal meg pár hét alatt is.
Még mindig megéri ide költözni. Hiába drágább az albérlet, de máshol szakmával hol fogsz 1100-2000 eurót keresni 13.14. havi fizuval? Sehol..
Több a kiadás de több is marad.
Mosonmagyaróvár kb. ugyanaz , mint Sopron, rengeteg a bevándorló , sokan járnak Ausztriába , de ide sokkal több olyan legalja ember jött akik az összeszerelő üzemekben dolgoznak, munkásszállókon vegetálnak. Éltem Sopronban is, ott talán több volt a valamilyen szinten igényesebb, értelmesebb ember. Itt is rengeteg az építkezés, mindenhol dugók vannak, a buszállomás a város egyik szélén a vasút a másikon, tömegközlekedés felejthető. Szórakozási lehetőségek nem nagyon vannak. A Termálfürdő egy katasztrófa. 5-10 éve beindultak a szlovák betelepülők is. Sok a szlovák, osztrák bevásárló turista, hőzöngenek mindenhol. Az egészségügy , oktatás nem bírja a becslések szerint itt lévő plusz 10000 bejelentetlen lakcímű embert ellátni.
A fizetések lehet, hogy kicsit jobbak , mint máshol, de messze nincs kolbászból a kerítés . Én is inkább Győrre szavaznék. Sokszor gondolkodtam rajta, hogy elköltözöm, de nem tudom , hogy hová lenne érdemes.
Itt arról van szó, hogy fizikai munkásként pl:ha Sopron környékén laksz kereshetsz 1100-2000 eurót.
Lehet itt írni, hogy cserébe zsúfoltabbak kicsit a városok, meg drágábbak is mint az átlag, de az a helyzet, hogy itthon máshol ennek a pénznek a felét sem tudják megkeresni az emberek. Persze nap szinten utazgatni kell érte egy keveset.
16 - Ha találtál valami jót, szólj. Megyek veled. Most jöttem vissza Sopronba. No comment. Rohadt le volna a vonat félúton....
De sajnos az is igaz, amit írnak. Ennyi pénzt itthon nagyon-nagyon kevés ember tudna megkeresni. Teljes mértékben megértem, aki ide jön.. De hát azért nem lakhat az egész ország egyetlen megyében..
Most őszintén aki még csak mekizni jár át vagy hasonló kaliberü komoly munkát végez az is keres 1100-1500 Eurót :DD
Most őszintén miről is beszélünk?
Otthon mire lenne esélye ekkora tudással?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!