Jó döntés volt Vona Gábortól, hogy ez a mondat elhagytad a száját? "Lemondok, ha veszítünk 2018-ban"
A kérdésedből egyenesen következik, hogy szerinted a Vona-ellenes jobbikosok akkor szavaznának a Jobbikra, ha Vona nem helyezte volna kilátásba a lemondását.
Szerintem meg inkább akkor, ha még ma lemondana.
Vona részéről nem döntés volt ez, szerintem, hanem egy indokolatlan magabiztosságból eredő lelkiállapotban elkövetett felelőtlen kijelentés. Totál biztos volt abban, hogy nyerni fognak - legalábbis ezt akarta sugallni.
El fog dőlni, hogy vállalni fogja-e saját szavait, vagy kisiklik, mint a vajazott angolna. Szerintem utóbbi. Aki ekkorát fordult, mint ő, az már megtagadta régebbi önmagát -vagy már régebben sem volt önmaga-, és a régebbi szavát sem tartja szükségesnek tartani.
Vona korábban mondta már, hogy a Jobbikot más útra vinné el, középre, amit nehéz a régi Jobbikkal. Ezért is akar pl valamennyire nevet és logót változtatni.
Szóval ez a mondat kettős.
1) Ösztönző, hogy komolyan gondolja, és ez most egy 'all-in'.
Ez mint mondtam, jogos, mert ha most nem nyer a jelenlegi Jobbik, akkor sosem fog... ennyire nem volt még 'popularista' párt, s ennél többet a jelenlegiből kihozni nem lehet.
Mert ugye rengeteg szavazót vesztettek a középre húzódással, de keveset nyertek, mivel a fidesz kevés szavazót veszített, a baloldaliak meg továbbra se igen Jobbik pártiak, s bár egyre több szavazna akár rájuk is, kevesen fognak balról oda szavazni, mert még mindenki emlékszik arra, hogy mi volt a Jobbik 2-3, vagy mondjuk 7-10 éve... S ebből jön a 2-es pont.
+ rengeteg volt, s még Jobbikos politikus, szavazó mérges a középre húzódás miatt... s sokan úgy voltak vele, hogy "oké, egy próbát tehetsz, s ha nyerünk oké, de ha nem, akkor szia". Ahogy hallottam, a Jobbikon belül van egy méretes réteg, aki nagyon ki akarja már túrni Vonát, s mint mondtam, azért nem tették eddig, mert a 2018-as lenne arra az esély, hogy bizonyítsa, tényleg jó ez a közép út.
2) Mivel ahogy mondtam, rájött, hogy ha nem most, akkor a Jobbik-al sosem, simán el tudom képzelni, hogy akár tényleg le is mond, de azon melegében alapít egy új pártot. Egy jobb oldali de centralista párt, amiben lehetne Ő, s a vele hasonlóan gondolkodó Jobbikosok, sőt, akár olyan politikusok, akik az elmúlt x évben kiléptek a Fideszből, mert már nem volt gyomruk ehhez.
Ez az 'Új kezdet' arra pont jó lenne, hogy annak ellenére, hogy Vona személye ott van, még se lenne összemosva a párt pl a gárdával, meg ilyenekkel, mert 'az a Jobbik volt'. Betörhetnének abba a szegmensbe, ahol például az MDF volt, vagy mondjuk a fidesz egy 22 éve. Mert ez az a szegmens, akiknek a szavazói ma a szavazástól leginkább távol maradók: akik jobb oldali érzelműek, de a fidesz nekik undorító, a jobbik meg túlságosan kockázatos.
S ezek után a Jobbik meg visszaradikalizálódhatna (nem mintha ez jó dolog lenne :D de így vissza jöhetnének a pártból korábban kivált, radikálisabb emberek).
Ha már egy éve lemodott volna, akkor is elkésett volna! Soha többé nem szavazok a jobbikra. Vona egy köpönyegforgató szar alak. hanukázzon csak, meg nyalják a heller mamival egymás v@lagát!
Már csak a fidesz maradt, akire egyáltalán szavazni érdemes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!