Támogatjátok, hogy lépjünk ki az EU-ból és helyette lépjünk be a FÁK-ba?
Támogatnám, hogy lépjünk ki az EU-ból, de egyáltalán nem támogatnám, hogy belépjünk a FÁK-ba.
Ne dirigáljanak sem Brüsszelből, sem Moszkvából!
"mert egy ilyen kis ország nem tudna független maradni"
Szervilis mentalitás. Önbizalomhiány, önostorozás, bűntudatos lélek.
Nem tudom, mióta divat ez Magyarországon, szerintem Trianon hozta ezt az elmebajt. Ha így van, ez még az ország kétharmadának elvesztésénél is nagyobb kára Trianonnak.
De mindenesetre ebben én nem értek egyet veled, kérdező.
Igenis lehet független egy kicsi ország is - főleg ha erős nemzettudata van és összetartanak az emberek (mondjuk ebben sem szoktunk jók lenni).
Nem kell mindig egy nagyhatalom s...ét nyalni!
És sajnos az EU messze nem egy egyenrangú szövetség, hanem afféle "nyugatról diktálunk a keletnek, cserébe csontot kap az engedelmes kutyus" jellegű szervezet.
Az EU-val is meg a FÁK-kal is tárgyalásos úton kell a kapcsolatokat rendezni.
Lehet, hogy a britekhez hasonlóan ki kell lépni, és újratárgyalni a szövetség részleteit.
Ha a V4 egyszerre teszi, akkor jobb pozíciónk lehet.
A németek nem fogják felpakolni a gyáraikat 4 országból.
A jogot meg fenn kell tartani, hogy azzal kereskedjünk és ápoljunk kapcsolatokat, akikkel érdekünk megkívánja, és nem azokkal, akikkel brüsszel megengedi vagy kijelöli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!