Miért "büfészakoznak" egyesek, amikor még "büfészakkal" is sokra lehet vinni?
Nagyon sokan büfészakokkal is többre viszik, mint nélküle.
A büfészakos germanisztikások,andragógiások, ha talpraesettek megtudnak csípni jó állásokat, főleg, ha idegennyelvből is jó.
Aki meg érettségizett és lerak valami OKJ-t, az meg megy gyári munkára a sor mellé vagy excel táblázatokat tölteni éhbérért.
Az előbbi egy kuli sormunka, az utóbbi meg szellemi sormunka.
Egy pozíciónak onnantól van presztízse, hogy felelősséget adnak, rugalmas/kötetlen munkaidőt, szolgálati telefont,laptopot.
Onnantól van csak presztízsed.
Én egy multinál dolgozom, nálunk rengeteg úgymond "büfészakot" végzett ember van, nem is akármilyen pozícióban.
A menedzserünk megmondta,hogy ő csak diplomásokat vesz fel, mert őket találja elég agilisnek.
'Én minden diplomást kivágnék az országból, függetlenül attól milyen szakos.'
'Mert a diplomások eléggé buta emberek.'
A kollégáim és a főnökség is diplomás emberekből áll, utóbbiak komoly céget tartanak fenn. Ja és én is felsőoktatásban végeztem. Na erre mit lépsz fikamester?
Mielőtt legyilkoljátok egymást tisztázni kéne, hogy mi is a büfészak.
Mert valószínűleg nem ugyanarról beszéltek.
"Nemtom, ezek a diplomanélküliek folyton bizonygatják, hogy a diplomásoknak nincs eszük, de a diplomanélkülieknek van. Furcsa fordított világban élnek."
Rosszul értelmezed a dolgot. Itt az a probléma hogy egyesek úgy gondolkoznak ha elvégeznek egy szakot akkor ölükbe hullik a sikeresség.
'Azt hogy te épp az egyik kiemelkedő bizonyítéka vagy a nagy fokú sötétségnek ami minden diplomás fejében ott lakozik.
Bár ezt nem hiszem hogy mondanom kell,aki olvassa a kommentjeid eleve látja.'
Az egyetlen, akinek itt sötétség lakozik a fejében, te vagy. Szerintem szimplán irigy vagy és vadul gyűlölsz mindenkit, aki felsőbb szintet végzett, teszem hozzá, eredménnyel. Mert nem minden diplomás idióta, ahogy azt beállítod.
45%
Akkor ugye Orbán Viktort is kivágnád?
------
53%
Ez a kép (fény-sötétség) nagyon jól leír mindent. Az oké, hogy Bill Gatesnek nincs diplomája, de Kolompár Józsinak sincs. És Kolompár Józsiból több van, mint Bill Gatesből.
Az a gond, hogy egyre inkább értékét veszti a diploma. Kb. mint az érettségi 20-30 éve.
Ma már nem a "legjobb 20%" szerez diplomát, hanem kb. mindenki, csak akarni kell.
Ezzel párhuzamosan megjelent egy másik furcsaság: a "büfészak". Olyan szakmákat oktatnak fősulin, amit egy OKJ tanfolyamon 4 hónap gyorstalpalón meg lehet szerezni. Lassan ott tartunk, hogy a műkörmösök az iparművészetin fognak végezni "humán dekorációs menedzser és akrilmérnök" szakon.
Az arany se azért értékes, mert sárga és csillog, hanem mert ritka.
Dunát lehet rekeszteni diplomásokkal. Többek között azért, mert tényleg eljutottunk oda, hogy se.ggh.ülye, funkcionális analfabéta egyedek is diplomához jutnak. Azt se mondhatom, hogy pénz kérdése, mert nem csak milliomoscsemeték közül.
Aztán a frissen végzett diplomások kínjukban elmennek recepciósnak meg call centeresnek, hogy legalább irodai munkát végezzen. De írhattam volna területi képviselőt is vagy bármi mást.
Attól a pillanattól büfé szak lesz bármi, amint úgy választja ki a delikvens, hogy "mindegy, csak legyenek meg a pontok a bejutáshoz", és utána nem tud szakmán belül elhelyezkedni vele.
19#
Százból egynek valószínűleg nem a nagy számok törvénye alapján sikerűlt jó munkahelyet találnia, hanem valószínűleg ő nem úgy választotta ki a szakot, mint a többi, hanem érdekelte is. Esetleg esze is van hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!