Támogatnátok a fiatalok katonás nevelését?
A nagy liberalizmusnak az lett az eredménye, hogy a fiatalok teljesen elzüllöttek és fogalmuk sincs olyan dolgokról mint a fegyelem, tisztelet, közösségi érzés, hazaszeretet stb.
Gyakorlatilag mindenhez úgy állnak hozzá, hogy: kit érdekel?!
ez elég nagy probléma.
A régi szép időkben(értsd: Kádár-rendszerben és azelőtt) nem ilyenek voltak a fiatalok.
A megoldás erre szerintem a militarista nevelés lenne.
Úgy nézne ki, hogy minden 14-18 éves diáknak kötelező lenne egész nyáron kiképző táborba mennie ami gyakorlatilag olyan lenne mint a sorkatonaság.
Lesz egy kiképző tiszt aki irányítja őket és ordibál velük.
Itt a fiatalok megtanulnák az alázatot, a feltétel nélküli engedelmességet, a nélkülözést, a tiszteletet, a fegyelmet, a közösségi érzést.
És emellett az egész oktatás tekintélyelvű volna.
Mit gondoltok, ez ráncba szedné a fiatalokat?
A gyermekek nevelését alapvetően a családban kéne megoldani. Erre van kitalálva.
Csak a mai szülők vagy túl megengedőek, vagy nem is foglalkoznak a gyermekeikkel.
Milyen szülő az pl. aki 18 év alatt elengedi a gyermekét a budapesti éjszakába?
Apám őrmester volt a honvédségben, magas beosztásban. A laktanya parancsnoka egy alkoholista lusta parasztdisznó volt, ezért kb. mindent faterra tolt, mert megbízott benne. Fater nem egy, nem kettő kiskatonának írt 24 órás kimenő igazolást, mert remekül megtanulta a parancsnok aláírását. Azzal az igazolással akkor mehetett ki az ember, amikor akart...
Szóval ja, ilyen kemény volt a katonaság.
Hát én annak idején megúsztam (35/F + betegség + egyetem, pedig én még az utolsók közt lehettem volna), de ha egy félművelt proli üvöltözött volna velem (értelmiségi családból származom, csodás kommunizmusod előtti kisnemesi gyökerekkel), akkor csak mégjobban lenézném az ilyen ostoba prolikat, mint te.
Apropó, a liberalizmussal akkpr is bajod van, amikor a '48-as forradalmat ünneplik hazaszeretetből?
Semmiképpen nem. A nevelését támogatnám. Nagyon rájuk férne. Ahogy a szüleikre, nagyszüleikre is. Nem mindre, de egyre többére.
Arról nem vitáznék, a nevelés szükségessége minek a következménye. A kérdező által említett is nyilván közte van, de vannak drasztikusan súlyosabb okok is. És jelenleg éppen növekedőben vannak.
Ja tényleg, a feltétel nélküli engedelmesség nem szúrt szemet!
Szerinted abban mi a jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!