Ha szerintetek csak a propaganda szerint jobb jelenleg a gazdaságunk, akkor miért minősítenek fel a hitelminősítők minket?
Talán a minősítők is a Fidesz propagandából tájékozódnak?
"Magyarország tavaly szeptemberi visszaemelését a befektetési ajánlású kategóriába"
"Magyarország tavaly mindhárom piacvezető nemzetközi hitelminősítőnél visszanyerte a befektetésre ajánlott osztályzatot."
"Csak azzal mit kezdesz, hogy 2002 és 2008 közöt, amikor Európa szárnyalt, az ország miért lett élcsapatból sereghajtó ?"
Nem tudom, nekem eléggé jónak tűnik az akkori GDP-növekedés a mostanihoz képest...
Ha már kérdést teszel fel, nézz utána egy-két dolognak.
Ne felejtsd el, hogy 2011 végén (1,5 év Fideszes kormányzás és a forint értékének 25%-os esése után) minősítette le a Moody's és a Fitch is a magyar gazdaságot:
Majd ezt követte a Standard & Poor's is 2012-ben:
Ekkor kerültünk a "bóvli" kategóriába - és ezt is a Fidesz vezetése alatt sikerült elérnünk.
Hogy most visszakerültünk a 2011 előtti szintre, azt azért én nem könyvelném el ekkora sikernek, és a gazdaság csodájának, de főként nem ugyanazon kormány sikerének, amely a leminősítéseket is elérte.
ma 12:10
"Nem tudom, nekem eléggé jónak tűnik az akkori GDP-növekedés a mostanihoz képest"
A tények mást mutatnak:
Igen, kérdező, minden szélsebesen javul és minden szélsebesen emelkedik.
Még soha nem volt ennyire jó, mint most. Már nem csak, hogy a fákon húszezresek nőnek a gyümölcs helyett, de már az égből is drágakövek potyognak és alig bírom őket összeszedni minden reggel.
Annyira, de annyira jó már minden. 2010 előtt a családom fakéreglevest és fűfőzeléket volt kénytelen enni a Túcsány miatt, de azóta már narancsba borult a horizont és hűvös szellő lengedezteti a mennyek iránt vágyódó lelkemet.
Már tudom: hazaértem. Annyira boldog vagyok. A Miniszter Elnök Úr szeret engem. Ő egyfajta Élő Isten. Teccikérteni. Vagyis mégsem érteni, hanem a szíve mélyén átérezni. Hinni és csodálni. Igen. Beteljesedett minden. Már itt a boldogság. Beragyogja mindennapjaimat. Nincs több szenvedés és kín.
Aranyló...
"Én arra gondoltam, hogy jelenleg a Fidesz alatt javul a gazdaságunk azzal szemben, hogy itt mindenki szerint jelenleg is csak árt a Fidesz az országnak."
Azért ez kettős, hiszen mikor leminősítették az országot, akkor sem azt mondták, hogy ezt meg azt elrontottuk, hanem az "elmúlt nyolc év hibája miatt volt" meg "az EU hiába, hiszen csak ártani akar nekünk" meg a "Nyugat tönkre akarja tenni az országot" stb.
Szóval mind a két fél ugyanazt csinálja.
#11 "Nem tudom, nekem eléggé jónak tűnik az akkori GDP-növekedés a mostanihoz képest... "
Neked...
Persze azt azért nem akarod látni, hogy a GDP 92%-a külföldi cégeknél keletkezett, miközben másfél millió munkanélküli volt, elvették a gyest meg a 13. havi nyugdíjjat meg hasonlók.
Szóval az előző ciklusbeli GDP-ből az ország nem sokat profitált...
Most, hogy sokkal nagyobb a magyar vállalatok hozzájárulása a GDP-hez, még szerényebb GDP is magasabb színvonalat jelent...
Ezért félrevezető csupán a GDP-t használni a gazdaság leírására.
Propaganda
Ahogy korábban írták, az egész viléggazdaság növekszik, mi is. Ez a kormány érdeme?
Nem.
Ugyanis a növekedésünk évek óta messze elmarad a V4-ek átlagához képest. Azaz a hasonló gazdasági szerkezetű országokból (V4) mi teljesítűnk a legrosszabbul.
Ez viszont a kormány érdeme. Ugyanis nem hogy átlagosak, hanem átlag alattiak vagyunk, hála a 7 éve tartó tolvajlásnak, vadbarom EUs pályázati kiírásoknak és az inkompetens gazdaságpolitikának. (nem érdekel az,, elmúltnyócév,, mert nem mentesíti őket)
Említed a hitelminősítőket.
Nos a hitelminősítők most raktak vissza minket abba a kategóriába ahol Orbánék előtt, Bajnai alatt voltunk. Nagy eredmény tényleg :-D
"Említed a hitelminősítőket.
Nos a hitelminősítők most raktak vissza minket abba a kategóriába ahol Orbánék előtt, Bajnai alatt voltunk. Nagy eredmény tényleg :-D"
A kis hal is hal, te lypcsy!!!
Persze ezt ti lypcsik nem érthetitek mer ti MAGYAR-ellenesek vatytok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!