Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország az egyetlenegy...

Magyarország az egyetlenegy ország, ahol kormányzati cél a diplomát kapók számának csökkentése?

Figyelt kérdés

Még egy ilyen ország nincsen.

Még a modern kori kommunista diktatúrák (É. Koreát leszámítva) is támogatják a felsőoktatást, illetve minél több diplomást akarnak.Diplomások nélkül nincs K+F például.

Ellenben, Magyarországon az egész oktatási rendszer elavult.

Minden fejlett, műkőképes ország azok van, hogy több legyen a diplomás.

Az árak meg baromira elszálltak nálunk.

Magyarországon, egy vidéki egyetemen műszaki mesterképzés 400e/félév.

Ezt komolyan gondolták?

Ennek a feléből osztrák, német felsőoktatásban lehet tanulni és ott mestert csinálni.

Aztán ott van a pontszámok felfele tologatása,állami helyek csökkentése.Mit képzelnek?

Voltak esetek, amikor védtem és védem a Fideszt, mert volt pozitív intézkedésük.De,ebben baromira kosfejűek.

Vissza kellene állítani a 2011-es állapotokat.

2017. dec. 26. 19:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nos ha lepontoztok, ha nem megmondom a saját véleményem.

A rendes diplomások akik értelmes diplomát szereztek sokszor sok pénzt kapnak az elképzeléseikért legyen mondjuk egy mérnök aki megtervez egy új motort/erőművet/épületet etc. Nos ilyenek kellenek.

Másik aki megcsinálta a diplomát utána meg kitörölheti vele a ******* mert minek 100.000 könyvtáros 10.000 könyvtárhoz illetve 300.000 ilyen-olyan filozófus/szociológus etc. akik sokszor nem jutnak az összeszerelő üzemtől illetve a gyorsétteremtől tovább.

És ezeknek a kedvenc mondása:

"ők egyetemet végzett emberek nem fognak kétkezi munkát végezni"

Rengeteg értelmetlen idióta haszontalan diploma helyett inkább szakmát tanulnának.

2017. dec. 28. 20:11
 12/12 anonim válasza:
Sok általad büfé szaknak nevezett képzéssel is lehet valamire vinni ;) Nem pedig csak gyorséttermig jutni.. Én szociológiát tanulok és szociális munkás mesterképzéssel szeretnék tovább menni. “Büfé” szakon végzek és mégis úgy gondolom a későbbiekben hasznos munkát fogok végezni, mivel a családvédelemben szeretnék segíteni .. És nem mellesleg végeztem már kétkezi munkát elég hosszú időn keresztül egyetem mellett és nem büdös számomra ez se. Persze egyet értek azzal, hogy túl sok diákot vesznek fel az egyetemekre , pláne olyan szakokra , ahol egyébként nem lenne rá szükség. De azért légyszíves ne általánosítsunk, hogy mindenki , aki nem mérnöknek tanul az már körülbelül egy idióta. Kérdem én akkor ki lesz , aki majd megtanítja a történelmet, nyelveket és a többit az iskolákban? Ki lesz az , aki elmegy tanárnak? Ugyan is , az is többek között a bölcsész karon zajlik. Ki lehet minden egyes képzésből hozni olyat , ami hasznos a társadalom számára. Nem csak a mérnökök, informatikusok világában élünk... A sokak szerint büfé szakként emlegetett diplomákkal sem csak a mekiben lehet dolgozni. Persze lehet azzal jönni , hogy akkor miért nem mentél szakmát tanulni, de engem speciál érdekel , amit tanulok .. Sokan szintén ezért tanulnak az úgy nevezett büfé szakokon.. Tény , hogy sok az olyan diplomás ezeken a képzéseken , akik nem tudnak elhelyezkedni , mert túl sokan vannak hasonló végzettséggel a munkaerőpiacon , de szerintem az is tény , hogy a társadalom egy jó ideje már nem becsüli és értékei azt , aki humán területen szerez diplomát. Sőt én azt tapasztalom, hogy még sok helyen le is nézik őket hiába egy részük okos, értelmes ember , aki egyébként vihetné sokkal többre is , ha megbecsülnék a diplomáját. Én sem nézem le azt , aki kétkezi munkát végez . És nem is teszek rájuk általánosítást. Szóval úgy gondolom jó lenne , ha fordítva is így lenne .
2021. márc. 26. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!