Ha az ellenzék egyszerű többséggel jutna hatalomra mit várnál el tőlük? Hát akkor ha kétharmaddal?
Mindkét esetben először is valami jogállamhoz hasonló keretek megteremtését.
Polt Péter elmozdítását,
Új köztársasági elnök választást(és választás típust),
Új médiatörvényt, stb.
- innentől kezdve akit kell el lehet kezdeni kivizsgálni, nem mintha nem tudnánk, hogy Pénztáros Lőrinctől mettől meddig mi van ugye.
Nagyfokú szociális reformot. (ezt darabokban kifejtem)
Szakszervezetek támogatását.
Normális bérlakás és közmunka programot.
Nyilvánvaló oktatási reformokat, speciel tandíj csökkentését vagy kiírását, tananyag csökkentését, tanórák csökkentését, stb.
Az egészségügyről beszélni se kell, valamiféle béremelést, több beruházást, például a tisztaságba felszereltségbe, kórházépítésbe stb.
Működő határrendszert, de a dögöljetek meg kampány kiirtását. 1200 embertől nem fogunk csődbe menni, márpedig egyszerre csak annyit kellene befogadni így kompromisszumos alapon. Mert ez a kampányolás, boszorkányüldözés felesleges, és méltatlan. Aki legalábbis ismeri az EU alkotmányát...
Ezzel együtt objektív globalizációkritikus lépéseket. Multik adózzanak ahogy kell, bérezzenek ahogy kell, jelentsenek be ahogy kell. stb, ehhez hasonlók.
Már ezek akadályoznák,a kivándorlás mértékének növekedését, de mivel nem elég, valami normális bérezést, lakástámogatás bevezetését, és ehhez hasonlókat. Tudniillik ezek hiánya okozza a kivándorlást , minek után máshol ezekben sokkal több lehetőséget biztosítanak.
Az első válaszoló listáján túl:
Választási rendszer módosítását
ÁSZ stb. megpucolása a fideszesektől.
Köztévé kiegyensúlyozott működtetése, pár királyi csatorna megszüntetése.
többkulcsos adó
TAO megszüntetése
CSOK megszüntetése,és helyette más lakásprogram
Környezetvédelmi minisztérium
ja igen ezeket kihagytam. :-)
Akartam írni, a választási rendszer arányosítását, és a nagyszabású környezetvédelmi reformot is. Azt írtam, csak nem soroltam végig, hogy a független szervezetek függetlenítése, tehát a Fideszesek kirakása ilyenekből.
Független korrupció elleni ügyészség
KSH adatkozmetikázások kiküszöbölése: '89-től egységes szemléletű számítási rendszer, mert ha pl. ha egy rakás emert nem számítunk szegénynek, akit korábban annak számítottak, úgy könnyű jólétet hazudni.
Átláthatóság. Minden közérdekű adat legyen kereshető és áttekinthető formában a neten, ha nincs, személyes felelősségre vonás lehetőségét.
Politikusok és családtagjaik vagyonbevallása és adózásának nyilvánossá tételét, bűncselekménynek nyilvánítás, a hamis adatok beadása.
Minden politikussal szemben vagyonosodási vizsgálat.
Az első két válaszolót kiegészíteném azzal, hogy ügynökakták és titkosítások feloldása, a még élő egykori kommunisták, ügynökök elszámoltatása, a '90-es évekbeli privatizáció még élő felelőseinek elszámoltatása, az elmúlt 3 évtized politikusainak felelősségre vonása, továbbá korrupció ellenes ügyészség felállítása román mintára.
Ja és Magyarország csatlakozzon az EU-s ügyészséghez. A többi teljes mértékben megegyezik az első két válaszolóval.
Korrupció felszámolása, ügynök akták titkosításának feloldása, a Fidesz házitévéjévé züllesztett közmédia átalakítása, médiával kapcsolatos törvénykezés teljes reformja, választási törvények demokratizálása stb..
És új választások kiírása, miután megtörtént az elszámoltatás és bűnözők börtönbe kerültek.
Szóval te az egypártrendeszer híve vagy? Orosz befolyással, kontrollált médiával, korlátozott szólásszabadsággal...
Értelek. Csak nekem ez a véleményem, hogy én éltem ilyen korszakban, és nem biztos, hogy jó.
Erősen pirul az a narancsszín!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!