Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyha a magyarok közönyösek...

Hogyha a magyarok közönyösek a politika iránt, akkor hogyhogy a Fidesz még mindig simán nyerni fogja a választást?

Figyelt kérdés
Ez ellentmondás. Ugyanis a közönyösség azt kellene, hogy jelentse, hogy egy idő után a Fidesznek is ki kellene fulladnia, de nagyon nem igy van, ugyanis a Fideszre még mindig irreálisan sokan voksolnak. Hogy van akkor ez a közönyösség tulajdonképpen?

2017. dec. 17. 12:19
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
53%
Vitatársam nem ír. Nyilván látja, hogy a rendességben igazam van.
2017. dec. 29. 11:24
 42/51 anonim ***** válasza:

A fa alatt nem ezzel foglalkoztam.

Szerintem aki még mindig fideszes, az vagy hülye vagy megvették, max a kettő együtt. Negyedik lehetőség nincs.

A fidesz mindenkinek rossz. Max te magadon lokálisan nem látod. Viszont az ország csökkenő versenyképessége miatt te is szegényedsz, még ha forintban többed is van. De mi történik, ha orbán kivezeti az országot az únióból, téged meg így németországból hazapaterolnak, aztán élhetsz a szarban, amit te is teremtettél az országnak?

A családodat meg a testvéredet hadd ne kommentáljam.

Hozzád képest egy széttaposott kutyagumi is a rendesség aranyszobra.

2018. jan. 3. 18:03
 43/51 feco8888 ***** válasza:
hajrá jobbik
2018. jan. 3. 19:50
 44/51 anonim ***** válasza:
53%

01-03 18:03

Én nem aggódom amiatt amit írtál miszerint hazataperolnak. Egyébként itthon jobban boldogulnék mint a legtöbben akkor is. Egyébként továbbra is csak hasonlatokat írsz a rendességemre de továbbra se írtál semmi értelmeset a hadd ne kommentáljamon kívül. Továbbra is megkérdezem ha a családomért nagyon sokat teszek, az országért nem akkor nem nézőpont kérdése, hogy mi a rendesség? Hiszen a családom szempontjából nagyon rendes vagyok az országéból nem. Tehát nézőpont kérdése. Ezt nem fogod fel? Egyébként te kinek képzeled magad, hogy magas lóról ítélkezz felettem? ismersz engem? Tudod, hogy pontosan ki vagyok és milyen ember? Tudsz te rólam bármit is? Nem igazán. Csak egy magától elszállt ész osztó vagy. Nem tudom, hogy van e mondjuk testvéred de ha van akkor nem hinném, hogy többet lennél képes tenni érte mint én az enyémért. Szóval azokkal akik számítanak rendes vagyok.

És azt is kérdeztem, hogy nem értelmes dolog azokkal foglalkozni akik számítanak és nem azokkal akik nem?

2018. jan. 6. 23:21
 45/51 anonim ***** válasza:

Nem, de egy csomó tipikus jegyet láttam rajtad. Kezdetnek épp elég.

Csak hogy tudd, egy rendes ember:

- nem eladó

- ha a helyzet arra KÉNYSZERÍTI, hogy megvegyék, azt mélységesen szégyenli

- egy csöppet sem teszi számára a megvétel tényét jobbá az, hogy őérte sokat adtak

- nem képes megmagyarázni magának, hogy miért helyes az, amit tett.

Rajtad ezek közül az egyiket se látom, tehát bátran kimondom,hogy nem vagy rendes.

Én azt megértem, hogy a családod fontos neked. Ha sokat teszel értük a hétköznapokban, az egy becsülendő dolog. Ez egyébként az erkölcsi kötelességed is. A szavazófülkében viszont az ország irányába van kötelességed. A családod meg csak egy jó kifogás arra, hogy miért adtad el magad, nem több. Ha így van, így van, nem tudok ezzel mit tenni. De vedd észre, hogy megvettek mert megvehető voltál. Azzal együtt, hogy az erzsébet-utalványt kapó kisnyugdíjassal vagy a tíz kiló krumplit kapó halmozottan hátrányos helyzetűvel ellentétben képes vagy felfogni a döntésed teljes súlyát.

2018. jan. 7. 08:13
 46/51 anonim ***** válasza:
53%

Amikor először írtad még régebben, hogy kötelesség az országra gondolni szavazáskor, akkor is értettem, de erre majd később.

Nagyon fekete fehér, amit írsz. Szerinted 3 dolog miatt szavazhat valaki a Fideszre. Végtelen fajta indok létezhet egy döntésre. Az sem olyan egyértelmű, hogy aki eladja magát az nem rendes. Méghozzá azért nem mert nem mindegy, hogy mi miatt adja el magát. A körülmény tesz egy tettet rendessé vagy nem rendessé, nem csak maga a tett. Ezt nem lehet így kimondani örök érvényűként. Mondhatom azt, hogy aki ilyet ír a másikról, mint te rólam, az nem rendes. Sőt bunkó vagy messze a rendességtől, mert olyanokat írtál amilyeneket (a kutyagumis szövegedre gondolok elsősorban). Én nem mondtam rád eddig semmi sértő hasonlatot/jelzőt. Ráadásul nem csak nagyon sértő de nem is igaz. Leírom, hogy miért nem.

Aki nem rendes az nem tett volna olyan dolgokat, mint én. Lehet, hogy itt egy anonim ember osztja nekem az észt a rendességről, de aki nem rendes, az a szeretteiért nem lenne olyan dolgokra hajlandó, mint amiket tettem. Tehát rendes vagyok a számomra fontos emberek szemszögéből, a te szemszögedből és az országéból nem. Erre mondtam, hogy nézőpont kérdése. Erre nem mondtál semmit, egyértelműen igazam van itt. Azok miatt, amiket tettem és hajlandó lennék tenni azokért, akik fontosak nekem, pedig nagyon is rendes vagyok.

Mint mondtam értettem elsőre is amikor azt mondtad, hogy az ország érdekeit kellene nézni de miért szavazzak olyan emberek miatt, akik esetleg utálnak vagy szimplán nem érdeklem őket, azok helyett, akik fontosak nekem? Ha a Fidesz nyer nekem és azoknak, akik a legfontosabbak nekem, jó lesz. Itt logikusan lépek. Nekem elveim vannak. Akik szeretnek azoknak jót akarok és küzdök az ő boldogságukért. Ez nem rendes dolog? Mond meg, hogy ez szerinted nem rendes? Azok, akik nem szeretnek engem azoknak én sem akarok jót, ha utálnak akkor pedig egyenesen rosszat akarok nekik, hiszen utálnak. Olyan emberek élnek az országban, akiknek nem akarok jót szavazáskor, és nem ok nélkül. Akik pedig ilyen sértő és undorírtó dolgokat gondolnak és mondanak rólam, mint amiket te írtál, azoknál különösen örülök, ha szívnak a kormány miatt. Szóval örülök, ha nyer a Fidesz és az ilyen emberek, akik ilyen rossz dolgokat mondtak (írtak) rám vagy gondolnak rólam mit te, megszívják. Az ilyen emberek szívjanak csak a Fidesszel.

2018. jan. 8. 00:19
 47/51 anonim ***** válasza:

A fidesszel MINDENKI szív. Egyre több forintod lesz, ami viszont kevesebbet ér, mint amit érhetne, az egyre csökkenő versenyképesség miatt. Ha a fidesz most lehúzza a demokrácia rolóját (ami ha megint nyer sajnos túl valószínű), mindenkinek nagyon rossz.

Vedd már észre, hogy megvettek téged egy marha nagy zsák krumpliért. Büszkén mutogatod a zsákot, miközben lenézed azt, aki kisebbet kapott. Ha ilyen vagy, nem tudok mit tenni ezzel. De vedd már észre, hogy mi a helyzet.

2018. jan. 8. 06:58
 48/51 anonim ***** válasza:
Amúgy nem tűnt fel, hogy az egyetlen dolog, amiért útállak, hogy fidesznyik vagy? Amúgy lehet, hogy bírnálak. "Fidesznyik leszek, mert sokan (okkal) útálják a fidesznyikeket." Van ennek bármi értelme.
2018. jan. 8. 07:01
 49/51 anonim ***** válasza:

Mondj egy 4. Okot akkor, amiért valaki még a fideszre szavaz!

Előfordulhat, hogy rendes emberek eladják magukat. De azok szégyenkeznek miatta, és nem foggal-körömmel védik a tettük helyességét.

2018. jan. 8. 07:10
 50/51 anonim ***** válasza:

Én észrevettem már rég, hogy mi a helyzet. És nem nézem le azt sem aki szegényebb. Sok szegény jóravaló ember van.

Most nyugodtan rátérhetnék a további okokra, hogy miért szavazhatnak a Fideszre, de nem, mert te nem válaszoltál a kérdéseimre. Írtam a ma 0:19 válaszomban két kérdést.

Az egyik az volt, hogy nem logikus ha a magam és a szeretteim érdekeit nézem idegeneké helyett és olyanoké helyett akik utálnak?

A másik meg, hogy a rendesség nézőpont kérdése e? Erről ugye azt írtam, hogy szerinted nem vagyok az de a szeretteimért olyan dolgokat teszek meg amik nagyon rendes dolgok tőlem. Szóval a te szemszögedből nem vagyok rendes, de ha más szemszögéből nagyon rendes vagyok, akkor az most a rendesség nézőpont kérdése nem? Mert ha igen nem mondhatod, hogy nem vagyok az.

Ide kapcsolódik az is, hogy nem lehet rám azt mondani, hogy nem vagyok rendes mert már sok nagyon rendes dolgot tettem a szeretteimért.

De olyan könnyen átugrottad ezeket a kérdéseimet az előző válaszomban. Ott is leírtam ezeket a dolgokat jobban is mint most. tehát az akkori válaszomban a két kérdést érdemesebb elolvasni mint itt. Egyébként természetesen van több ok is, hogy miért szavaznak a Fideszre.

2018. jan. 8. 13:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!