Harakk Péter szerintetek mit keres a parlamentben?
"A parlamenti képviselők a választókörzetük érdekeit képviselik"
Hogy lehet képviselni valakit anélkül, hogy felszólalnál helyette/érte?
Mintha egy ügyvéd elvégezné a papírmunkámat, de a tárgyaláson meg se szólal.
Ettől függetlenül igen, ha megválasztották, akkor megválasztották, az ott lakók vagy értékelik a munkáját, vagy nem is törődnek ilyen dolgokkal.
""A parlamenti képviselők a választókörzetük érdekeit képviselik"
Hogy lehet képviselni valakit anélkül, hogy felszólalnál helyette/érte? "
Nagyon béna érv! Totális dilettantizmusról tanúskodik.
A parlamenti képviselő munkájának a töredékét jelenti a viták során való felszólalás, ami az érdekérvényesítésnek nem is elsődleges eszköze.
Az iskolában ilyen megnyilvánulások után szoktak a tanulók különfeladatot kapni, hogy nézzenek már utána a témának, aminek kapcsán hülyeségeket beszélnek, és ne mástól várják minden esetben az okosságot.
"A parlamenti képviselő munkájának a töredékét jelenti a viták során való felszólalás, ami az érdekérvényesítésnek nem is elsődleges eszköze. "
Akkor világosíts fel kérlek, hogy a szavazáson és felszólaláson/vitázáson kívül, mégis hogy képviseli valaki a parlamentben a választóit?
Én értem, hogy a parlament működéséhez járulnak hozzá, bizottsági munkát végeznek, és hogy ezek a háttérmunkái az előbbinek, de alapvetően ezek nem fűződnek szorosan a képviselőséghez szerintem.
Vagy ha már tényleg ennyire benne vagy a dologban, világosíts fel.
ma 18:29
Nem világosítalak fel, nem innen kell felvilágosodnod.
Mekérdezheted például a saját szavazókörzeted képviselőjétől, szerintem fel fog világosítani.
"Nem világosítalak fel, nem innen kell felvilágosodnod.
Mekérdezheted például a saját szavazókörzeted képviselőjétől, szerintem fel fog világosítani."
Annyira nyilvánvaló ez a "beszólok, hogy okosnak tűnjek" stílus. Egy képviselő munkájának nagy része csak a keretét és hátterét adja a valódi képviselőségnek, a döntések meghozatalának, szavazásnak, felszólalásoknak és a bizottsági munka még néhány elemének. Én, ezeket az utóbbiakat tartom igazán képviselői munkának és felelősségnek, míg az előbbieket....igazából szervezői munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!