Egy szlovák-magyar háborúban a NÁTO ki mellé állna? Amúgy Tótoknak, vagy nekünk van erősebb/gyengébb/ hadserege?
Én is úgy gondolom, hogy a védekező mellé.
A MH erősebb.
Olyan embereket, akik háborút szeretnének, nem szabad a politika közelébe sem engedni.
Ha a trianoni területrablásokat orvosolni akarnánk, azt nemzetközi jogi úton, nagyhatalmi támogatások biztosításával kellene. (Kína, USA, Japán, Németország, Franciaország,Anglia)
NATO szerintem nem avatkozhatna be. Direkt végigolvastam, hogy bárki megemlíti-e a Görög- és Törökország között kitört balhét, de senki nem beszélt róla. Az a helyzet, ha két NATO-s ország összebalhézik, a nem avatkozik be, nem avatkozhat be, mivel a szövetség csak a csoport ellen törő külső ellenségekre vonatkozik.
Egy ilyen háború esetén, ami gazdaságilag valszeg nem csak a régiónak tenne oda, hanem úgy kb Európa egészének, mi veszítenénk, mert a kisantant újra feléledne, minden bizonnyal. Az meg egy más történet, hogy esetlen néhány európai ország sem nézné jó szemmel, hogy szétszedjük Közép-Európa gazdaságát. Egy ilyen háborúba csak erős szövetségesekkel lehet nekimenni, akik megszívatják azokat, akik beavatkoznak.
Jót lehet nevetni a palesztinokon, de nem tudom hogy feltűnt-e az, hogy ott van pl. Irán is, ami ha visszafogja az olajat, jelentős kárt tud okozni. Kínáról és Oroszországról meg ne is beszéljünk.
NATO, nem NÁTO.
Nem is tudom, minden a hadseregen és a hadvezéreken múlna. De én bíznák a magyar hadseregben és hadvezérekben.
-Egy szlovák-magyarháború esetén a NATO nem avatkoznak közbe mivel mindkétfél a NATO tagja.
-Egyértelműen erőseb a magyar hadsereg mint a szlovák hadsereg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!