A Fidesz az utolsókat rúgja az mszp-be? Mszp teszetoszasági vs fidesz nyers ereje
Lehurrogják, aki bomlasztani próbál
"Az MSZP-nél szereppé kezd válni a teszetosza zavarodottság"
így tovább :)
ma 14:29
Sohasem leszel fidesz szavazó. Maximum a jobbikra fogsz átszavazni, ha az MSZP-t már nagyon gáznak érzed. Mivel azonban a hozzád hasonló zsigeri szocik kevesen vannak, és többségük öreg, így a természetes kihalás miatt 2014-ben még kevesebben lesznek, ezért teljesen mindegy, mit süketelsz.
Ezen jót nevettem:).
Szóval:
Magyarországon a pártok mind demagógok (össze-vissza ígérgetnek felelőtlenül), az emberek meg vevők erre. Pont ezt bizonyítja, hogy mindössze egyetlen egyszer sikerült egy pártnak két egymást követő ciklusban kormányoznia. Tudod, miért?
Mert az átlagember, aki leszarja a politikát így gondolkozik: Szar az életem, a másik pártnál biztos jobb lesz, inkább rájuk szavazom.
És ezt minden ciklusban eljátszák, ők a nagy többség, és vannak a fanatikusabbak, akik mindig ugyanarra a pártra szavaznak.
Most rengeteg ember valami hatalmas életszínvonal-ugrást vár a Fidesztől (hasonló a hangulat mint az EU-csatlakozás előtt), de nem lesz semmi. Pont ugyanolyan lesz az átlagember élete mint eddig se jobb, se rosszabb. És így sokan becsapva érzik magukat.
Ezzel szemben mind a Jobbik mind az MSZP folyamatosan támadja a Fideszt, hisz tőlük a legegyszerűbb elvenni szavazatokat (úgyse tehet olyat, ami a szavazók mind a 2/3-nak jó).
Sokan azt hiszik, hogy a szélsőjobboldalon semlegesen (esetleg pozitívan állnak) a Fideszhez, ami valótlanság. Nézz bele egyszer a kuruc.infoba (tudom, nem a Jobbik oldala), és meglátod.
Sőt most már a Jobbik is elkezdte (Fidesz, miért nem ítéli el az izraelieket, biztos mert a Likud a testvérpártjuk, höhö).
Meggyőződése, hogy 2012-ben hasonló erőket fog képviselni a Fidesz, az MSZP és a Jobbik (mögöttük kicsit lemaradva az LMP). Akkor már tényleg izgalmasabb lesz a választás.
A Fidesz nem tud mit csinálni a gazdasággal (nem az ő hibája), mert meg van kötve a keze. Nem tud mást csinálni, mint egyéb intézkedéseket tenni (trianon, kettős állampolgárság). Sőt, véleményem szerint még elszámoltatni sem nagyon fognak tudni, a Jobbik meg folyton ezzel fogja őket szivatni.
Egyetlen esélyük, hogy szavazati jogot ad a külhoni magyaroknak, akkor valószínűleg ők nyernek (eltekintva attól, hogy simán lehet hogy Jobbik szavazók lesznek; illetve itthon is sokan fognak tiltakozni ellene).
Egyébként meg ez kicsit olyan, mintha arról vitáznánk, hogy a Real vagy a Barca a jobb csapat-e. Se a te, se az én életem nem fog se jobbra, se rosszabbra fordulni. Vagy ha fog is, akkor ahhoz vajmi kevés köze lesz a kormánynak.
Amúgy meg tipikus szterotípia az, hogy az MSZP-re már csak az idősek, nyugdíjasok szavaznak (már a saját példámból kiindulva is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!