Soros György terv pro & kontra?
Pro: az elején vicces volt, hogy mindent Soros nyakába akartak varni
Kontra: minden vicc elsőnek vicces csak, ahogy az állandó Sorozás is.
Ez csak egy javaslat a menekültválság kezelésére (nem megoldására). Ennyi és nem több! Nyilván nem ő az egyetlen, aki bármiféle tervezettel előállt. Bár nem is hinném, hogy létezne erre "jó" megoldás. És azt is szeretik elfelejteni, hogy már többször módosította.
Továbbá, még mindig nem politikus, de a támogatott szervezetei se. Nincs tehát befolyása a jogalkotás rendszerébe. Így lényegtelen, hogy milyen tervvel áll elő. (nemrég készült vele egy interjú, csoda hogy azt egyáltalán túlélte az öreg)
His plan:
Próbálja a tervét ("my plan")csűrni-csavarni, de lényeg nem változik: célja a nemzetek nélküli, kevert népességű Európa kierőszakolása.
Pro: a kormány mondja.
Kontra: a kormány nem szavahihető.
Hát ha az a Soros-terv, amit a 4. belinkelt, akkor nagyjából azonos a Fidesz politikájával. Közös határvédelem és a migráció ellenőrzése, az EU adjon pénzt az ellátásukra, amit lehet, azt Szíriában és az ottani országokban kell megoldani, stb. Akár a Fidesz-program is lehetne, csak kicsit kevésbé van prolin megfogalmazva.
Libertariánusként én nem értek egyet vele. Szerintem szabad utazást kell biztosítani mindenkinek. Elvből ellenzem a határvédelmet, Sorossal ellentétben. Az Eu kihasználását a segélyezés csökkentésével kell visszaszorítani, a bűnözésre pedig nem a pénz meg az integráció a válasz, hanem a rendőrség.
először is én ezt nem nevezném Soros tervnek hívhatjuk akárhogy lényeg hogy megvalósulóban van.
A kérdés az hogy ez kinek az érdeke? nekem erre van egy feltevésem. Ugyebár ekkora migrációt ennyi embert eltartani az únió nem fogja birni sokáig szóval ha nem változtatnak akkor hitelre lesz szüksége, lényegében egy második "Marshall Terv"-re,
Kedves #7-es libertáriánus!
Ügyesen válogatsz. Számodra a
"Közös határvédelem és a migráció ellenőrzése, az EU adjon pénzt az ellátásukra, amit lehet, azt Szíriában és az ottani országokban kell megoldani, stb."
tűnik fel a tervből, számomra pedig ezek:
"First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future."
"The EU should provide 15,000 euros ($16,800) per asylum-seeker for each of the first two years to help cover housing, health-care and education costs — and to make accepting refugees more appealing to member states."
(Fordítani nem kell, gondolom, mert egy libertáriánusnál alap az angol.)
Szerintem a 7-es elsem olvasta a cikket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!