Lehet valakivel így bánni egy Tibet zászló lobogtatása miatt?
https://www.youtube.com/watch?v=TnfTf2CGeGA
Külön poén a dologban, hogy anno a Fideszes Balog Zoltán is ugyanígy zászlót lobogtatott 2008-ban, őt akkor hagyták akciózni.
Nem.
Korábban is volt ilyen. Akkor megbüntették a rendőrséget, mert nem hagyták a szabad véleménynyilvánítást.
Hopp, ez a dontes nekem is kimaradt.
Kimehettem volna en is, tuti engem is lefognak es akkor nekem is fizetne a rendorseg. :D
Igen - ha nem előre bejelentett tüntetés volt, s függetlenül attól, hogy tibeti, kurd, ISIS vagy magyar zászlót lobogtat. A rendőrök nem azért voltak ott, hogy lehetővé tegyék a szabad vélemény nyilvánítását, hanem hogy a protokoll vendégek testi épségét biztosítsák. Bizonyos helyzetben az ilyen jogokat megvonhatja tőled az állam - vagy akár másoktól, mikor éppen te vagy a védett személy (pl. UTE-FTC meccs előtt ha sétálsz az utcán elzárják tőled a fociszurkoló majmokat).
Különben meg a bácsi nőjön fel (meg a balogzótán is), mert elég gáz, hogy őszülő felnőtt emberek ilyen hisztispecsába lemennek, csak hogy magukra tereljék a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!