Vannak itt rajtam kívül nem fideszes keresztyének? Miért van ilyen sok keresztyén fideszes?
A 'keresztyén' nem kizárólagosan katolikus, hanem az Újszövetségen alapuló vallási közösségek gyűjtőneve.
A katolikus 'keresztény', ám a református vallások is 'keresztyének'!
Az pedig, hoogy melyik párt szimpatizánsa nem vallási kérdés.
Sajnos, még azok sem keresztények, akik ezt a szót lezüllesztik pártjuk megnevezésére.
"A Katolikusok általában Fideszesek, a Reformátusok Jobbikosok"
Ehhez képest Orbán, Lázár, Balog Zoltán, Varga Mihály, Németh Zsolt, L. Simon és Gulyás is református.
"11-es Prohászka Ottokárról hallottál már? Pont, hogy a keresztény szocializmus erősítette meg a kereszténységet"
én úgy emlékszem, hogy a komcsiknak első dolguk volt meggyalázni az emlékét, amikor hatalomra kerültek 47ben
Én római katolikus keresztény vagyok és nem vagyok fideszes, sosem szavaztam rájuk. Persze szóban nagy keresztény szövegeket mondanak, de mikor valóban keresztényként kéne politizálni, akkor legtöbbször nekimennek az egyháznak és a keresztény tanításnak.
""11-es Prohászka Ottokárról hallottál már? Pont, hogy a keresztény szocializmus erősítette meg a kereszténységet"
én úgy emlékszem, hogy a komcsiknak első dolguk volt meggyalázni az emlékét, amikor hatalomra kerültek 47ben"
Még jó hogy... Mivel a keresztényszocializmus nem azt a baloldaliságot képviseli, mint a komcsik és a szocdemek. XIII. Leó pápa a Rerum Novarum enciklikában (ami a keresztény szociális mozgalom alapja) pont hogy azt elemzi, hogy mi a baj a kommunizmussal (és ezt még 1891-ben).
7#
Humanista, mint Janus Pannonius katolikus püspök volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!