Aki megint a FIDESZ-re akar szavazni, az mivel elégedett?
Figyelt kérdés
Most nem azokra gondolok elsősorban, akik trafikot, földet, több száz milliós támogatásokat stb. kaptak, hanem arra a közel 2,5 milliós tömegre, akik különösebben nem kivételezettek vagy kedvezményezettek, de a jelen közvélemény-kutatások szerint a FIDESZ-re kívánnak újra szavazni.2017. nov. 13. 19:01
11/13 anonim válasza:
Én az egykulcsos adó miatt szavaznék majd rájuk, mert így jóval többet tudunk családi szinten eltenni. Bár igazából ez is egy kivételesebb helyzet, mert azért magas fizetés kell, hogy ez igazán megérje valakiknek, de nem olyan különleges dolog mint amiket fent írtál (százmilliós támogatás, föld). Szerintem sokan lehetnek még akik emiatt, vagy a családi támogatások miatt szavaznak rájuk (vagy mind2).
12/13 anonim válasza:
Soha nem fizettem ilyen kevés adót,jobban élek mint valaha.Kicsi lett az esélye,hogy valami közel-keleti szélsőséges problémát fog okozni.
Hogy kiszervezik a közpénzt?Persze.Mindenki azt teszi,amikor odakerül.
Mégis az egyetlen értelmes alternatíva jelenleg (is).
Ez a nép még nem érett meg a demokráciára.Ahhoz túlon-túl széthúzó.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb válaszokat. Bevallom, azért tettem fel a kérdést, mert én nagyon ellene vagyok az Orbán-rezsimnek, és a környezetemben is szinte mindenki. De mivel olyan sokan szavaznak rájuk, felmerült bennem, hogy talán ennyi őrült még se lehet az országban, ezért jó lenne tudni, mik a szempontjaik. Ez nagyjából kiderült. Én nyugdíjasként nem érzékelem a nagy fizetésemelést és adócsökkentést, de ez sokaknál komoly szempont lehet. Más kérdés, hogy én az utóbbi idők fizetésemelkedését nem Orbánéknak tulajdonítanám, hanem annak, hogy a kivándorolt munkaerő létszáma mára ért el egy olyan kritikus tömeget, ami súlyos hiányt idézett elő idehaza, és ez tolja fel a béreket. A béreket terhelő adókat viszont kétségtelenül Orbánék vitték lejjebb, illetve a gyerekeseknél nem elhanyagolható tétel a családi adókedvezmény és más támogatások. Ennek viszont az az ára, hogy az igazán elesett szegény tömeget és a rokkantakat az út szélén hagyták. És a nyugdíjasok is csak a hivatalos inflációnak megfelelő 1-2 %-os emeléseket kapnak, miközben a bérek évi 10-20, több ágazatban 30-50 %-okkal mennek fel.
2017. nov. 15. 12:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!