Mennyire igaz ez a kivándorlásról és a népességfogyásról?
Én nem értek egyet ezzel a szóval,hogy főként mivel nem 1 embert ismerek aki 8. általánossal illetve érettségivel a kezében kiment külföldre. Értem én,hogy mit jelent a főként ,de ezt ne emeljék már ki,hogy főként. Itt már mindenki megy szerintem aki teheti. Vélemények erről a videóról is ?
Az első lépés megérteni az idézett cikket. A te véleményed lehet bármi, az téged minősít, ha a valósággal összevetjük. Az újságíró egyfajta vizsgálódást végzett, ami azt mutatta, hogy főként diplomások és szakmunkások "hagynák" itt az országot. Megkérdőjelezed az ő terveiket?
Sokan mennek, minden félék. És sokan vissza is jönnek. Zömében azért, mert nem jött be nekik. És azért nem jött be, mert nem volt rájuk szükség. Az Európa dolga, hogy mifélékre van szüksége, mindenesetre az idézettek tudnak maradni. És megéri nekik.
A népességfogyással pedig végképp nem értem, mi bajod. Van itt valamennyi ember. Többen meghalnak és lemennek, mint ahányan születnek és ide jönnek. Egyszerű kivonás, egyszerű megállapítás: fogyunk.
Mindenki kiment már nyugatra az iskolatársaim közül aki már egy kicsit is talpraesettebb volt közülünk. Sőt, ott alapítanak családot.
Az iskolázottabbak maradtak itt kulizni diplomával, mert akkor inkább már itthon, ne idegenben. Nekik bezzeg nem büdös a munka hiszen maximum szakmájuk van de ahogy írtam is hogy talpraesettebbek akinek csak az anyagi dologok számítanak aztán cső.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!