Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Te kivándorolsz? Hány barátod...

Te kivándorolsz? Hány barátod lépett le? Mit gondolsz a kivándorlásról?

Figyelt kérdés
2014. júl. 18. 12:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Szeretnék kivándorolni, csak még ahhoz majd pénz is kell. Már elég sok ismerősöm és barátom is lelépett. Aki megteheti az menjen is, itt nincs megélhetésre lehetőség. Legalábbis addig amíg a mostani politikusok nem lesznek likvidálva.

19/L

2014. júl. 18. 12:33
 2/17 anonim ***** válasza:

gépelemek tervezésével foglalkozom, lenne itthon is munka jó pénzért, elélni jó belőle, de ha szeretnék szép házat bp agglomerációban mellé szép kocsit, akkor az már távolba vész

a tervem, hogy az alapokhoz összeszedem a pénzt és visszajövök, nyugaton 5-10 év alatt összeszedem ami itt életem munkája lenne

2014. júl. 18. 12:35
 3/17 A kérdező kommentje:
Miket mesélnek a külföldön élő barátok?
2014. júl. 18. 12:39
 4/17 TappancsMancs ***** válasza:

Azt gondolom, hogy mindenkinek szívejoga ha más országba szeretne menni. Az is igaz hogy a megnyitott határok ezt nagyon megkönnyítették és terjed az emberek között is és még a média is talán rátesz egy lapáttal. Azt nem osztom hogy hazaszeretetből illene itthon maradni hiszen aki "kimegy" az amúgy sem valószínű hogy a leghazaszeretőbb és a hazájáért legtöbbet tevő ember lenne. Félreértés ne essék nem úgy értem hogy utálná feltétlenül a hazáját, mert akik elmennek azok sokszor tartanak többféle kapcsolatot Magyarországgal. Olvassák a magyar internetes híroldalakat, magyar egyéb oldalakat, kapcsolatot tartanak itteni barátaikkal és mindenféle. Gyakori hogy néha jönnek is vissza mondjuk csak látogatóba, de jönnek. A legerősebben hazájukat segítő stb emberek azok pont ezért úgysem fognak kimenni, így őket nem veszti el az ország.

Aztán gazdasági szempontból is több vonzata van. Egyik hogy akik kimennek és kint megvetik a lábukat azok általában elég jó munkaerők. Ha nem lennének nem is nagyon tudnának kint maradni tartósan, mert követelmény is van ám a fejlettebb országokban. Nekik egy részük betanulható munkát végez külföldön, mások meg akár egy szakmát meg is tanulnak ha arra van szükség. Aztán vannak akik felsőfokú végzettségekkel és magasabb presztízs értékű szakmákkal mennek ki, náluk az a veszteség hogy felsőfokú végzettségűeket veszít Magyarország. Szóval Magyarország ezzel több féle presztízsértékű munkaerőt is veszít egyszerre.

Némi előnye meg hogy itt úgy is munkanélküliség van így azoknak akik itt maradnak jobb lehetőségeket ad. Ez tudom nagyon közgazdaságilag hangzik, de gyakorlati tény és bármely országban igaz. Nyilván minél több munkaképes ember van egy országban annál több unkahely is kell neki, már ha nem akarunk munkanélküliséget. Csúnyán hangzik tudom, de sajnos ekkora munkanélküliségben felszabadítanak munkalehetőségeket az itt maradóknak. Ezzel nem azt mondom hogy menjen mindenki csak ez is benne van. A gond ezzel a nagy kivándorlással hogy akár egyszerűbb akár magasabb presztízsértékű munkát végeztek volna, mindenképpen a jó munkaerő távozik.

2014. júl. 18. 12:40
 5/17 anonim ***** válasza:
50%

A húgomék kint élnek Angliában. Mindig hívnak, hogy menjek én is, de nem megyek. Nekem nem érné meg. Én itthon nagyon jól keresek, jó pozícióban, jó kis munkahelyen. Kint ugyanannyit keresnék mint itthon, de el is menne lakbérre és egyéb dolgokra. Itt meg ott a lakásom nem kell albérletet fizetnem.

A húgomék szépen elvannak kint, bár elmondta,hogy az ő fizetésének háromnegyede elmegy albérletre és rezsire. Ilyenkor mindig az jut eszébe, hogy otthon a fizetéséből jóval több megmaradt. De nem panaszkodnak. Húgom szerint lehet kint is nyugisan élni, ha van jól kereső állása az embernek.

2014. júl. 18. 12:44
 6/17 anonim ***** válasza:

9 eve elunk Nemetorszagban. En nem erzem kotelezonek, elsosorban nem is a megelhetes miatt jottunk ki (otthon is jol kerestunk) hanem a szakmai karrier miatt. eloszor azt gondoltuk hogy 4-5 ev, de hamar kiderult hogy innen nemigen van visszaut.

En azt mondom: mindenki probalja ki magat, ha ehhez van kedve, de elotte komolyan tajekozodjon.

2014. júl. 18. 13:04
 7/17 anonim ***** válasza:
Még nem, de gyűjtök rá. Sok ismerősöm ment már ki több országba, és furcsa is kissé, de egyik se akar majd visszaköltözni 5-10 év múlva sem. Max. abban gondolkodnak, hogy vesznek Magyarországon egy kis nyaralót; tényleg csak kicsit és olcsót, hogy ha távollétükben be is törnek, ne legyen nagy kár. Én talán jövőre tudok kimenni, viszont szeretnék majd visszajönni.
2014. júl. 18. 13:12
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon akar visszajönni ide aki kiment.Pedig ment ki jó néhány ismerős. Miért is tenné? Megszokja a jólétet, az hogy kint működnek a dolgok ,nem packázik a hatóság velük, nem ellenük dolgoznak a hivatalokban, hogy ha lerakja bicaját ,kocsiját az ott is marad stb. Szóval rend van. És a munkát megfizetik nem éhbért adnak mint itt. Sajnos idehaza ilyen nem várható még 100 éven belül sem
2014. júl. 18. 16:28
 9/17 anonim ***** válasza:

sztem az a legjobb h kint dolgozni, és otthon gazdálkodni a pénzzel. Én svájcban vagyok, itt nem tudnék még megélni sem a keresetemből, viszont Magyarországon nem tudnék ennyit keresni :D Amúgy hosszú távon nem hinném, h tudnék élni akármelyik nyugati országban is, mert másabb minden...komplikáltabb meg szabályozottabb, és ez engem zavar....persze azért sztem mert nem szoktam meg.

Amúgy Svájc nagyon príma, kedvesek az emberek, mindenki normális és nyitott, meg nagyon szép ország legalább is szerintem. Németország meg Ausztria egyszerüen undorítóak, fúj...Anglia nem tudom milyen, ott még nem voltam, Amerikában sem de oda nem is mennék semmi pénzért se, azt nagyon utálom, akkor minden vicc nélkül inkább élnék Albániában.

2014. júl. 18. 17:52
 10/17 anonim ***** válasza:

"Németország meg Ausztria egyszerüen undorítóak, fúj.."

Mar mitol lenne undorito?

2014. júl. 19. 14:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!