Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Te kivándorolsz? Hány barátod...

Te kivándorolsz? Hány barátod lépett le? Mit gondolsz a kivándorlásról?

Figyelt kérdés
2014. júl. 18. 12:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
# 10: Ízlés dolga, és pl. én se mennék egyikbe se. Rendmánia, túlzott fegyelem és tisztaság, elég csak megnézned egy tipikus osztrák házat és kertet. Van, akinek ez bejön, van, akinek nem. Számomra is undorító, mikor rendre metszik a bokrokat, fákat, "kicsinosítják" az utat és a köztereket, stb. Én az olaszokat szeretem, az a nekem bejövős stílus.
2014. júl. 19. 15:49
 12/17 anonim ***** válasza:
Hát ki mit szeret, nekem az olasz az "cigányos" ordítozó rendetlen nép ,nekem a német rend és precizítás az élhető és szép. De ez tényleg teljesen ízlés dolga.
2014. júl. 19. 19:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Sok barátom lépett le. Én még itthon élek, de sokat járok külföldön, lenne lehetőségem kimenni, lehet, hogy egyszer élek vele, de egyelőre nem akarok.

Eddigi beszélgetések, ismerősök, tapasztalatok alapján csak annyit tudok mondani: nagyon nehéz kint gyökeret verni. Minden tiszteletem azé, aki megpróbálja. Egyedül sem könnyű, de aki családot is akar, annak főleg nehéz. Az idegen nyelv, szokások, munka egy dolog, de nélkülözni a barátok, szülők segítségét, akár egy esti sörözéshez, akár a beteg gyerek mellett... Na az az igazán nehéz. Egy párnak egyszerre egy helyen munkát találni szinte lehetetlen, munkanélküliként otthon tengődni hónapokig egy idegen városban, miközben a párod a lelkét kidolgozza, hogy megéljetek, közös szabadidőtök nincs, barátok távol... Rengeteg konfliktust és nehézséget láttam ezekből.

Kemény, magányos élet a kivándorlók élete az első pár évben, aztán vagy gyökeret eresztenek, vagy hazajönnek. Mindkettőt láttam már közelről. Nem egy egyszerű dolog, és én nagyon nagyra becsülöm azokat, akik ezt végigcsinálták. Csodálatos érzés lehet egy olyan otthonban, családban élni, amit szó szerint "két bőröndből" te építettél fel, de keservesen meg is kell dolgozni érte.

Akik itthon megvetik a kivándorlókat, azok nagy része sírva szaladna haza anyucihoz az első három hónap után. Viszont aki itthon azt hiszi, hogy csak ki kell menni, és rögtön minden baja megoldódik, az nagyon keserűen fog csalódni.

2014. júl. 19. 21:57
 14/17 anonim ***** válasza:

11

majd azert egyszer menj el Nemetorszagba es nezz korul :)

2014. júl. 19. 22:41
 15/17 anonim ***** válasza:
11 vagyok, és Németországban tényleg nem voltam, de Ausztria vs. Olaszország személyes élmény. Ausztria idegen számomra teljesen, Olaszországba meg mintha otthon lennék, jobban is, mint Magyarországon!
2014. júl. 20. 08:41
 16/17 TappancsMancs ***** válasza:

egy dolgot nem értek ebben:

"Egy párnak egyszerre egy helyen munkát találni szinte lehetetlen, munkanélküliként otthon tengődni hónapokig egy idegen városban, miközben a párod a lelkét kidolgozza, hogy megéljetek, közös szabadidőtök nincs, barátok távol... Rengeteg konfliktust és nehézséget láttam ezekből. "

Bármilyen 8 órás munkaidővel számolva a szabadidő megvan. Kivétel ha sokat elvisz az utazás. Egyikük meg ha otthon van az a közös szabadidőnek csak jót tesz, hiszen meg tud csinálni mindent otthon mire a másik hazaért. Azt nem értem ebben, hogy átlagos munkaidő és utazás mellett kell legyen idő egymásra. Nem várhatunk 4-6 órás munkát vagy hogy az utca túloldalára kelljen munkába menni. Szóval ezt nem értettem a többivel egyetértek.

2014. júl. 20. 13:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Eddig nagyjából nem panaszkodhattam. Nincs M3 BMW-m,de egy rúd szalámit nem okoz gondot megvenni. Igaz,én elég csóró családban nőttem fel,viszont amit a Szüleim tudtak,megadtak. Most magyar viszonylatban JÓL keresek. Ha valami megtetszik összespórolom vagy megveszem,de ha innen lépni kell akkor igencsak a kint lévő barátokat fogom szavukon fogni!

Szerintem ezzel mindent elárultam.

2014. júl. 23. 18:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!