Ti örülnétek neki, ha a Fidesz 2018-ban újra 2/3 nyerne?
Szerintem ennek még a Fidesz sem örülne. Nincs is a 2/3-ra szüksége. Most is jól jött, hogy az alkotmánybíró választáson meg tudott állapodni az ellenzékkel. Persze az ellenzék rögtön egymás haját tépte ezért. Dehát mindig ezt szerették volna, hogy velük jusson konszenzusra a kormány.
Szóval nekem az a véleményem, hogy nincs szüksége a Fidesznek a 2/3-ra. Számomra mindegy. Talán örülnék egy kicsit.
Személy szerint nekem nem tetszik a fidesz politikája.Azt vettem észre,hogy a kormány tudatosan vagy nem,de elbutítja az embereket főleg a falusiakat.
Egy átlagos falun élő (nyugdíjas) ember napi rutinja,hogy reggel a kávé mellé olvas egy ottani megyei lapot,délben ebédkor bekapcsolja a rádiót,este pedig meghallgatja királyi adón a "híreket".
Ezek az emberek bizonyos szempontból áldozatok,mivel egy oldalról vannak tájékoztatva,ezáltal könnyen befolyásolhatóak,félrevezethetőek.
(A fideszes oligarchák a megyei lapokat előszeretettel vásárolják fel mostanában.)
Senkinek sem érdeke az, hogy egy kormánypárt 2/3-ot szerezzen. Én utálom a Fidesz-t, de azt sem szeretném, ha az általam támogatott párt 2/3-ot szerezne akármikor is. Ha egyetlen párt kezében tud egyesülni ekkora törvényalkotási hatalom amit a 2/3 ad, akkor a gyakorlati demokrácia érvénye csorbul. Ráadásul visszaélnek a hatalommal, ahogyan ezt már láthattuk.
A Fideszes szavazóknak SEM érdeke a 2/3. Csak a Fidesz érdeke. A párt és annak szavazótábora nem ugyanaz az érdekkör, akármennyire is azt gondolják naív szavazóik...
Én örülnék neki.
Szeretném, ha ők lennének kormányon, amikor vége ennek az egésznek és becsődöl az ország a sok elvándorolt miatt.
Nem igazán örülnék.
Ugyanakkor kormányváltást sem nagyon szeretnék. Nem azért, mert jónak tartom a Fideszt, hanem azért, mert a Jobbikot rosszabbnak tartom, a baloldalt darabokban állónak, az LMP-t, Momentumot pedig felkészületlennek látom.
Én azt tartanám legideálisabbnak, ha a Parlament valahogy így nézne ki:
Fidesz 100 képviselő
baloldal (MSZP, Dk+kicsik) 40 képviselő
LMP 20 képviselő
Momentum 10 képviselő
Jobbik 29 képviselő
Ezzel az LMP-nek, Momentumnak és baloldalnak együtt meglenne a az 1/3 és legalább az egyik egy részére szükség lenne alkotmánymódosításhoz.
Ugyanakkor a Fidesznek meglenne a kormányzáshoz szükséges többsége és a szélsőjobb (Jobbik) is nagyobb teret nyerne azzal, hogy több képviselőjük ül ott.
És az ellenzék torkán is nehezebb lenne bármit lenyomni.
Persze tudom, hogy nem lesz így, de szerintem elég ideális lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!