A magyarok miért rettegnek annyira a migránsoktól, amikor egy darab nem akar idejönni, közben meg a gazdaság lassan összeomlik a kivándorlástól és a munkaerőhiánytól, de az meg egyáltalán nem foglalkoztatja őket?
Nem értem ezt a hozzáállást. Valami huszadrangú problémával úgy el bírnak lenni éveken keresztül, közben meg nyakukon a csőd, de az abszolút mellékes.
Valami magyarázat erre?
"A magyarok miért rettegnek annyira a migránsoktól, amikor egy darab nem akar idejönni"
Azért mert otbán leoltotta őket.
"közben meg a gazdaság lassan összeomlik a kivándorlástól és a munkaerőhiánytól, de az meg egyáltalán nem foglalkoztatja őket?"
Amíg orbán leoltva tudja tartani a szavazóit addig hatalmon tud maradni, és ápszolut nemérdekli hogy milesz Magyarországgal.
Erre egy példa alább.
Orbán Viktor miniszterelnök például 2013 novemberében azt állította, hogy
Magyarország a 3-4. helyen áll az európai uniós tagállamok sorában az iparnak a GDP-hez való hozzájárulási arányát tekintve.
Az Eurostat adatai szerint 2012-ben és 2013-ban is a 10. helyen álltunk. Persze módszertani eltérések lehetnek a számításban, de ekkora különbséget nem magyarázna.
"De hogyan? Ezek nem ebben az országban élnek? Vagy ennyire igénytelenek, hogy ami jelenleg Magyarországon történik, az nekik teljesen rendben van és normális?"
Az emberek bizonyos részét csak az érdekli h legyen kaja , cigi és pia. Pl nagybátyámék.
Többségüknek fogalma sincs az aktuálpolitikáról.
Tőlem egyik ismerős megdöbbenve kérdezte h mi ez a menekült kampány h szavazzunk nem-el.
Na szerinted ?
"A magyarok miért rettegnek annyira a migránsoktól"
mert a kormánypropaganda ugyan azt csinálja mint a nácik a zsidókkal, csak most a fidesz a migránsokkal, annyi a különbség hogy a fidesz uszít közben letelepíti őket persze pénzért saját zsebbe
"amikor egy darab nem akar idejönni"
átvonulni is undorodtak nem hogy letelepedni, ezek jobb élet reményében vándoroltak nem a rosszabbéba
"közben meg a gazdaság lassan összeomlik"
a gazdaság nő a viktátor szerint igaz ezzel csak a fidesz ért egyet nemzetközi szemmel elborzadnak a csökkenésen
"kivándorlástól és a munkaerőhiánytól,"
a viktátor megmondta az ország jobban teljesít és ha ő mondja tuti úgy van béget is neki a 1.5 milla birkanyáj de ha megkérdezed őket van e rokonuk aki emigrált az a válasz : jó hogy nem fognak itt dolgozni 84 ezerért
Van egy mondás,hogy a népnek kenyér kell és cirkusz.
Úgy látszik a magyaroknak a cirkusz prioritást élvez a kenyérrel szemben.
Hallod, az én nagybátyámék is ilyenek. Közben meg folyamatosan bújja a netet és ontja rám a baromságait, amit a vilaghelyzete.blogon és hasonló elmebajos oldalakon olvas össze.
Kész elmebaj, ami itt megy. 2010 előtt, amikor még fiatal voltam és az MSZP kormányzott, én is ilyen mélymagyar voltam, de nekem 1-2 év Fidesz-kormány és a 18-19 éves kor elérése elég volt ahhoz, hogy kiábránduljak ebből az egészből.
Úgy néz ki, hogy egyesek örökre ezen a szinten ragadnak...
Kérdező, egyén szintjén mindenki a saját problémáját akarja megoldani.
Ha valakinek felajánlanak a szakmájában egy külföldi melót, vagy körülnéz és maga talál, akkor szerinted az mennyire jut eszébe hogy ha kimegy igaz hogy 3-4x annyit keres mint itthon, de növeli a munkaerőhiányt? Semennyire. A munkaerőáramlás gazdasági jelenség, a munkaerő oda fog menni ahol jobban jár.
Attól hogy a "magyarokat elkezdi érdekelni", attól még nem fog változni semmi, amíg nem lesz változás a munkaerőpiacon, vagy a gazdaságban.
"közben meg nyakukon a csőd, de az abszolút mellékes."
Mármint szerinted a magyar gazdaság a csőd felé tart?
Érdekes, de még kormánykritikus oldalakon is azt olvasom hogy növekszik a gazdaság teljesítménye, felminősítések vannak.
Stabilan-novekszik-a-magyar-gazdasag-
gazdasag/2017/06/07/a_vartnal_jobban_nott_a_ma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!