Miért piszkálják a Jobbikosokat más pártok szimpatizánsai?
A Fideszesek és a Jobbikosok egyik célja az volt, hogy kiűzzék a szocikat. Efelől a cél közös.
Az pedig, hogy Orbán átment egy kicsit radikálisba, az a Jobbik érdeme. Kettős állampolgárság, elszámoltatás stb.:
ez a Jobbik programjában szerepelt, csak Viktor lenyúlta, hogy a bizonytalan szavazókat magával áthúzza.
Önkormányzati választásokig még élvezheti a sikert, de utána jön a feketeleves megszorítások formájában.
A fideszes Századvég elnöke nyilatkozott:
"ez a Jobbik programjában szerepelt, csak Viktor lenyúlta"
Ne haragudj erre nem mondok semmit. A Fidesz ezt mindig is meg akarta csinálni, ha a Jobbik így nyilatkozik róla, hogy "lenyúlta" akkor nagyon megérdemlitek a beszólást.
Egyébként pedig valóban a cél közös, ponthogy a Jobbikosok nem értik ezt meg, mármint a szavazók, nem a párt. Olyan hülyeségeket írnak itt is a jobbikosok, hogy tényleg nem tudom nevessek-e vagy sírjak. Nem tudják mi a különbség miniszterelnök és kormányprogram között, nem tudják milyen a családi pótlék rendszer és akkor ők magyaráznak Viktor királyról meg egyebekről? Fogalmuk sincs mi volt az amit Orbán csinált amikor kormányon volt, üres szavaknak nevezik jelenleg a programját, holott Orbán mindent elmondott, arról nem a Fidesz tehet, ha a Jobbik szavazói ezt nem hallgatták meg vagy nem értették.
A minősíthetetlen modorukról szerintem ne beszéljünk, mindenki tudja mire gondolok, mindenki tud olvasni és látja hogyan beszélnek ezen a fórumon.
Akkor most ettől eltérve megemlíthetném a Jobbikban például miért nem bízik az ember. Én vacilláltam, hogy rá szavazzak-e, de Morvai miatt nem tettem, nem tudok hinni nekik, (Morvai + Balló páros miatt többek között, meg a volt MSZP-s összefonódások miatt....), ami viszont végképp kiverte nálam a biztosítékot az itteni viselkedés.
Ja szóval a mondandóm lényege az lett volna, hogy szerintem nagyon fordítva történik, itt a Jobbikosok azok akik lehúzzák a Fideszeseket, akik viszont ugyanolyan normális emberek, mint ők és ugyanúgy jót akartak az országnak.
Ja és nem Fideszes szájából hallottam azt se, hogy "Jobbikos vagyok, de az MSZP-re szavazok, hogy ne legyen Fidesz 2/3-ad".
Ott vannak az MSZP-sek, nincs elég fogás rajtuk?
mert ha nem értek egyet velük, rögtön személyeskedni kezdenek, elküldenek a fenébe.
Ellentétben más párt szimpatizánsaival.
Ugye te sem hiszed el amit írtál.
Akkor vegyük sorba:
"Orbán átment egy kicsit radikálisba, az a Jobbik érdeme" Ennek szinte pont az ellenkezője igaz. A Fidesz középree húzott, és ezért vesztet szavazókat a szélen. Amúgy meg melyik is az a párt amelyik a kettős állampolgársággal, meg Trianonnal kampányolt és a pártvezér nem ment el megszavazni kettős állampolgárságról szóló tv.-t?
Szerintem a Jobbikosok és Fideszesek kölcsönösen nyúltak le egymástól kampány elemeket. De főleg a Jobbik tanult a Fidesztől, hisz azért ők egy kicsit régebb óta vannak a politikai színtéren.
De a Jobbik az MSZP-töl is tanult. pl az Orbánozást.
A Századvég mióta fideszes? Tudom amióta barikádot olvasol.
Na pontosan ilyenekért kaptok a fejetekre időnként. A kérdező is rém butaságokat beszél. Az első mondat igaz is, bár a Jobbik ebbe az adok-kapokba épphogy csak beszállt, kicsit túlzás lenne egy lapon említeni a Fidesszel. Majd ha a Jobbik is megélt már 12 évnyi rágalom hadjáratot, 8 éves szoci médiát, stb..; és abból győztesen kerülnek ki; na majd akkor hívják őket valakinek. De az előzetes véleményem az, hogy nem fogják addig húzni.
"Az pedig, hogy Orbán átment egy kicsit radikálisba, az a Jobbik érdeme." Ez azért ebben a formában egy kicsit erős. Én inkább azt mondanám, hogy a Jobbik mellett a Fidesz nyugodtabban húzódhatott be középre, nem kellett tartania a radikálisabb jobb oldali szavazók elégedetlenségétől. Ettől függetlenül semmi újdonságot nem látok a Fidesz programjában az eddigiekhez képest, és pontosan ezt a mentalitást, és határozottságot várták el a szavazók is, egyáltalán nem a Jobbik miatt van ez így.
"Kettős állampolgárság, elszámoltatás"
Na ez viszont már pofátlanság!!! Nehogy már a Jobbik érte el a kettős állampolgárságot! Vonának még a fenekén volt a tojáshéj, amikor a Fidesz már javában küzdött a korrupció ellen, és harcolt a kinti magyarok jogaiért, állampolgárságáért. Ezzel is csak minősíti magát a Jobbik, hogyha a Fidesz érdemeiből bármit is szeretne kisajátítani.
A feketelevesről pedig pontosan tud minden Fidesz szavazó. Csak a Jobbikosok állítanak be minket, elvakult, buta birkáknak. Valamelyik Jobbikos kommentjében meg teljes társadalom elemzésen keresztül taglalta, hogy a Fideszesek 90%-a azért szavazott oda, mert azt hitték, hogy megváltódik a világ, meg kolbászból lesz a kerítés, meg ilyenek. Pedig erről szó sincs. Senki nem vár ilyeneket a Fidesztől. Nyugalmat, békét, normális politikát, és esetleg egy kis lassú fejlődést vár minden Fideszes. Senki nem vár csodát.
Ezen már én is elég sokat gondolkodtam, hogy más pártok szimpatizánsai miért piszkálják a Jobbikosokat.
Biztosan jobban érzik tőle magukat és könnyít a lelkükön az, ha egy-egy csípős megjegyzést írnak a Jobbikosoknak. Nem értem, hogy ez miért jó nekik.
Én például erősen szimpatizálok a Jobbikkal, szavazni is elmentem, természetesen rájuk szavaztam az első és a második fordulóban is. De mindezektől függetlenül nem szoktam azoknak az embereknek bántó megjegyzéseket írni, akik nem szeretik a Jobbikot és vagy a Fideszt, vagy az MSZP-t, vagy pedig az LMP-t pártolják. Úgy gondolom, hogy megkímélem őket a durva kommentektől és reménykedem abban, hogy majd valamikor észhez térnek és átállnak a Jobbik oldalára, hiszen arra lenne szükség, csak ezt még sokan nem látják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!