Az emberek nagy része miért érzelmi alapon tolódik jobb vagy bal oldalra? Miért nem gazdasági alapon?
Engem például totálisan hidegen hagy, hogy egy párt nemzeti érzelmű e vagy éppen az ellenkezője, számomra ez teljesen érdektelen információ, az ismerőseim meg úgy általában a legtöbben mégis ez alapján választanak.
Szerintem sokkal fontosabb, hogy növekedjen a gazdaság. Abszolút neoliberális, kapitalista elveket vallok és a politikát is elsősorban gazdasági szempontból közelítem meg.
Sok ember nem tudja kizárni az érzelmeit.
Jó a gazdasági növekedés,de nem minden áron,ne környezetszennyezés árán történjen,illetve nem úgy növekedjünk,hogy a társadalom alsó rétegei éhbérért dolgoznak.
Tehát ne úgy növekedjen a gazdaság,hogy a gazdagoknak adókedvezményt adunk.
akkor sosem szoktál elmenni szavazni ugye?dobálózhatsz itt kifejezésekkel de egyetlen tenni akaró kormánypártot sem láthattál az elmúlt bő negyedszázad alatt.
"politikát is elsősorban gazdasági szempontból közelítem meg."-profi gondolkodásmód amely pont Magyarország politikai környezetébe nem illik bele.vajon felismerted már ezt vagy még hiszel a mesékben?
Hogy is szokták nevezni azokat, akik érzelem nékül törnek torz, vagy kevésbé torz céljukra? Valamilyen ...pata. Pszichopata? Szociopata?
Az ember sokkal inkább érzelmi, mint gazdasági lény. A legalsó rétegben ott vannak persze a létfenntartás, a fajfenntartás stb. tényezői, de amíg ezek nincsenek kellőképpen veszélyeztetve, addig az egészségesnek tekintett ember érzelmi lény - igyekszik persze az értelem, és az érzelem kiegyensúlyozására, de rendszerint az érzelem diadalmaskodik.
Várom a totálisan hideg cáfolatot.
Oké... Akkor kérlek válaszold meg a következő kérdéseket kizárva az érzelmi komponenst.
-Hogy döntöd el, hogy egy adott párt mennyire megbízható, és a gazdaságra hatással lévő választási ígéreteit be fogja tartani?
-Az említett gazdasági növekedés milyen hatással lesz az élet színvonalra? Tudjuk ugye, hogy a GDP akkor is az egekbe tud úszni ha az országban mindenki rosszabbul él.
-Milyen társadalmi csoportoknak kéne nyerniük a gazdasági növekedésből?
-A törvények, egészségügy és a közrend változása tényleg rohadtul nem érdekel?
-Mi értelme van a demokráciának, ha csak GDP-t akarunk realizálni? Nevezzünk ki egy jó menedzsert azt hagyjuk a választást a francba. -.-
Jelenleg nincs olyan párt, amelyikkel azonosulni tudnék.
A demokrácia meg egy nagy szar, mert olyan is beleugatnak a dolgokba, akiknek halvány fogalmuk sincs az egészről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!