Az emberek nagy része miért érzelmi alapon tolódik jobb vagy bal oldalra? Miért nem gazdasági alapon?
Engem például totálisan hidegen hagy, hogy egy párt nemzeti érzelmű e vagy éppen az ellenkezője, számomra ez teljesen érdektelen információ, az ismerőseim meg úgy általában a legtöbben mégis ez alapján választanak.
Szerintem sokkal fontosabb, hogy növekedjen a gazdaság. Abszolút neoliberális, kapitalista elveket vallok és a politikát is elsősorban gazdasági szempontból közelítem meg.
'A demokrácia meg egy nagy szar, mert olyan is beleugatnak a dolgokba, akiknek halvány fogalmuk sincs az egészről.'
Soha senki nem mondta a demokráciáról, hogy tökéletes, de eddig még nem sikerült ennél jobbat kitalálni.
'Egyszerűen azért, mert a gondolkodás a legtöbb embert fárasztja vagy nem is igazán képes rá.'
Fárasztja??? Pedig nem egy rohadtul megerőltető tevékenységről van szó :D
"Soha senki nem mondta a demokráciáról, hogy tökéletes, de eddig még nem sikerült ennél jobbat kitalálni."
Mondta Churchill és kétségtelenül van benne igazság.
Szerintem a monarchia kevésbé volt rossz, mint a demokrácia, de nyilván egyik se volt ideális. Kétségtelenül ideális államforma jelenleg nem létezik, ahogy ideális párt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!