Budapesten ki akarna bárki is közalkalmazott lenni?
Abból a 160-200 ezer forintból Budapesten csak egy proletár lehet valaki, iszonyú drága város vidékhez képest. Ennyi pénzből "Én vagyok a proli, késett kicsit a troli" életet lehet élni.
Mégis ugyanannyit keres egy budapesti közalkalmazott és egy vidéki közalkalmazott. Mégis ki akarna egy senki lenni ugyanazért a munkáért, amiért vidéken valaki lehetne?
Aki ért valami hasznoshoz Budapesten, például IT-hez, az minek is menne el középiskolába és egyetemre tanítani, amikor ott baromi sok pénzt kereshetne a tudásával? Továbbá miért vidéken van az orvoshiány, amikor ott nagyobb ember egy orvos?
"Eleve ki akar Büdöspesten élni?"
Helyes!
Lehet elfelé húzni hamarhamar!
"Mégis ki akarna egy senki lenni ugyanazért a munkáért, amiért vidéken valaki lehetne? "
Tegyük fel, hogy vidéken sorbaállnak a közig állásokért.
Tegyük fel, hogy Budapesten folyamatosan van felvétel az intézményekhez.
Ki tudod találni, hogy mi lenne a válasz a kérdésedre?
Nem csak Budapesttel van probléma.
Egyszerűen Magyarországon a legalacsonyabbak a bérek az EU-ban,és nálunk a legmagasabb az Áfa.
Ilyen kombóval mit vársz?
Nem csak a közalkalmazottak,hanem a magánszférában dolgozók is nagyon alacsony bérekért dolgoznak.
Sokan a minimálbért adják,többet nem,mert minek?
Most hallgattam a híradóban,hogy már péknek sem megy senki,így még drágább lesz a pékáru.
Egyszerűen rabszolgatartás az egekben van,irreális ami ebben az országban folyik.
"#3 Csak ott van emberhiány, ahol nem hajlandók normális fizetést adni."
Na ez az ami nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!