Mit szóltok ahhoz, hogy Orbán Viktor kijelentette, hogy "nehéz lesz"?
El sem hiszem, hogy egyesek szerint csak megszorítással lehet rendberakni egy országot. Ez volt az elmúlt 4 évben is. És rendbe jöttek a dolgok? Nem.
Persze 2006-ban a választások előtt, még mindenki adócsökkentést akart, amikor a Gyurcsány is azt ígérte.
És valóban jobb lett volna. Orbán a többen adóznak kevesebbet elvét használja. Ha kifehérítjük a gazdaságot, megszüntetjük az adócsalásokat, akkor máris nőni fog az adóbevétel, pedig nem emeltünk adót. Alacsonyabb adókra van szükség, amik révén a munkáltatók tudnak munkát adni, és becsületesen be tudják vallani az adót. Ma Magyarországon sok ember azért van minimálbérre bejelentve, hogy ne kelljen a teljes vagyona ellen adózni.
De ehhez adócsökkentésre van szükség. Egy ésszerű adócsökkentés többet hozhat, mint amennyi az első hónapokban kiesik az államkassza bevételei közül. Egyszerűen azért, mert többen fizetik be az adott adónemet.
Miért, hülyéje, szerinted olyan könnyű lesz gatyába rázni egy ország haldokló gazdaságát egy gazdasági világválságban?
Őszintén szólva én még azt is igencsak elismerném, ha a gazdaság romlását meg tudnák állítani.
Viszont, amit sajnos nagyon sokan nem fognak fel: 4 év alatt nem lehet csodát tenni. Akárki is lenne most kormányon, mindenképpen az a dolga, hogy először az államkasszát tegye rendbe, hogy a következő kormányzati ciklus valamiből tudjon normális gazdasági lépéseket tenni.
Ha ezt jó célokkal érik el, akkor a következő kormányzati ciklusban is narancslé fog folyni a parlamentben, viszont ha a népet megsanyargatják, akkor jön a nyeles punci.
Igazából.. ahogy azt a környezetemben látom, elég sok olyan ember van, aki balatoni vitorlázgatásokat, 3 autó fenntartását, hatalmas házat, stb.. megengedhet magának.
Amennyiben az illető családja nem politikusokkal van tele, akkor tisztelem is a vagyonáért, amiért megdolgozott, de akkor is úgy gondolom, hogytőlük elvenni have 40 ezret még sokkal inkább elviselhető, mint azoktól a családoktól, ahol a 2 szülő minimálbéren van.
(a fenti mondatommal nem arra akartam célozni, hogy a politikusok loptak-csaltak volna hisz mindannyian tudjuk, hogy ez nem így van [:D], hanem arra, hogy az ország eléggé elb*szott helyzetben van, ergo sz*rul dolgoztak)
pedig asszittem h csupa hawaii, meg móka, öröm, kacagás lesz,
nem is hittem vóna h nehéz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!