Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a Momentum...

Mi a véleményetek a Momentum egészségüggyel kapcsolatos elképzeléseivel?

Figyelt kérdés

[link]

Tudom, hogy egy választási kampányt nem kell kőbevésett szabályként venni, főleg nem egy bejutási küszöböt is el sem érő párt esetén. Azért kíváncsi vagyok mit gondoltok.

"1.Felszámoljuk a hálapénzt, jelentősen növeljük az orvosok és az ápolók keresetét.

2.Csökkentjük az orvosok adminisztratív terheit, hogy a betegek ellátására koncentrálhassanak.

3.Digitális forradalmat hozunk az egészségügyben, telemedicinával, az orvosok és intézmények összekapcsolásával.

4.Újraépítjük az alapellátást és helyben elérhetővé tesszük a szakorvosi ellátásokat csoportpraxisok segítségével.

5.Szabadnapot adunk a szűrővizsgálatokhoz, a részvételt pedig pénzzel is ösztönözzük.

6.Vény nélkül is elérhetővé tesszük a sürgősségi fogamzásgátlást.

7.Csak akkor kell majd befeküdni a kórházba, ha tényleg muszáj: emeljük az egynapos sebészeti beavatkozások arányát.

8. A betegek érdekeinek védelmében betegbiztonsági igazgatót nevezünk ki minden kórházban.

9. Modernizáljuk a mentőautókat és a mentési rendszert.

10. Lehetővé tesszük, hogy az állam magánellátóktól is vásároljon szolgáltatásokat."

2017. okt. 15. 15:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
37%

Ez egy általános szöveg. Szép és jó, de mégis miből?

Hogyan akarják a hálapénzt megszüntetni?

2017. okt. 15. 16:07
 2/18 anonim ***** válasza:

Az jó lenne,ha magasabb lenne a bérük,és megszűnne a hálapénzt.

A gazdagok adjanak hálapénzt a magánkórházban.

Rossz hallani mikor a betegek arról susmutolnak a folyosón,hogy ennek és annak az orvosnak mennyi pénzt "kell" adni.

2017. okt. 15. 16:08
 3/18 anonim ***** válasza:

Teljesen jó elképzelések, csak sajnos ezt nem olyan könnyű gyakorlatban is véghez vinni. (Mondjuk a mostani kormány nem is igazán törekszik rá.)

Egyébként a kórházi fertőzések visszaszorítása is megérné már egy külön pontot (sajnos ezen a téren egyre rosszabb a helyzet).

2017. okt. 15. 16:15
 4/18 anonim ***** válasza:
0%
Nekem nem tetszik. A mostani rendszerrel semmi baj nincs, ezért jövőre is a fideszre fogok szavazni. A hálapénzt pedig megérdemlik az orvosok, hiszen ezért tanultak.
2017. okt. 15. 16:26
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
#4 Remélem csak irónia, ha nem akkor szerintem nem volt dolgod az egészségüggyel az elmúlt 2-3 évben.
2017. okt. 15. 16:28
 6/18 anonim ***** válasza:

" A hálapénzt pedig megérdemlik az orvosok, hiszen ezért tanultak."

A hálapénz a betegek megkülönböztetéséhez vezet.

Ha létezik tb-s egészségügy,akkor nem szabadna lennie hálapénznek.

Miért kell nekem a fogorvosnak külön fizetni,hogy normálisan ellásson?

A sok buta,szegény ember adja nekik a rengeteg zsozsót,holott nem keresnek rosszul.

Ezért van,hogy még a minimálbéres is hálapénzt ad!

A hálapénz után ráadásul semmilyen adót nem fizetnek.

Az is ajándék pénz.De miért van az akkor,ha valaki nekem ajándékból rám íratja a házát,akkor illetéket kell fizetni?Pl..

2017. okt. 15. 16:31
 7/18 anonim ***** válasza:
54%

1. hálapénzt senki nem fogja felszámolni a következő évtizedben (ha meg rászállnak az orvosokra és tényleg szankciókkal büntetnek, akkor meg nem marad orvos..)

[+++ pénz]

2. ez így jól hangzik, de akkor kellenek majd plusz adminisztratív dolgozók [+ pénz]

3. ez is jó, bár annyira nincs szerintem ilyen szempontból lemaradva az ország, de ennek az infrastruktúrája... [++ pénz]

4. ez szerintem kivitelezhetetlen és nagyon sok plusz embert igényelne. Nagyobb városokban talán működne.

5. nem hülyeség, persze, ha szabályozzák rendesen

6. támogatom

7. ennek a kivitelezését azért megnézném..

8. akkor amit elvesznek terhet az orvosoktól, utána vissza is adják? szerintem felesleges, aki akar panaszt tenni, az most is tud és nem is olyan bonyolult.

9. ok, pénz?

10. jajjj, a korrupció melegágya.

Szóval persze, hozzácsaphatták volna, hogy egyébként meg mindenkinek ingyen kifehérítik a folyát, mert az pozitív és akkor csökkeni fog a depresszió meg az öngyilkosság, de..

.. honnan akarnak rá pénzt teremteni?

2017. okt. 15. 16:46
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

"#4 Remélem csak irónia, ha nem akkor szerintem nem volt dolgod az egészségüggyel az elmúlt 2-3 évben"

Nem járok közrendelőkbe... Hála az erős gazdaságnak,a vállalkozásom jól teljesít, ezért megtehetem hogy magánorvosokhoz járjak. Aki nem, az annyit is ér. Tetszettek volna vállalkozni. Unió van, rengeteg a pályázati lehetőség, aki ezt nem képes kihasználni, az meg is érdemli a sorsát.

2017. okt. 15. 16:48
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
#8 Csak nem Mészáros úr személyesen?
2017. okt. 15. 16:54
 10/18 anonim ***** válasza:
66%
Mi lenne semmi. A parlamentbe se jutnakbe azt igérnek amit akarnak. Én ettől százszor külömb egészségügyet tudnék igérni.
2017. okt. 15. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!