Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azért születik kevés gyermek...

Azért születik kevés gyermek Magyarországon mert egy rohanó világban élünk?

Figyelt kérdés

2017. okt. 11. 16:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Bizonyíték: Próbáltál már futás (rohanás) közben gyereket csinálni? Na ugye.
2017. okt. 11. 16:49
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem próbáltam ,de remélem leesett mire céloztam . Nem arra,hogy tesi óra van aztán futunk egyet :D Vagy kimegyünk kocogni egyet. Zsírt égetni :D Hanem arra,hogy a világ elég komolyan felgyorsult.
2017. okt. 11. 16:52
 3/19 anonim ***** válasza:
29%
Részben ezért is. Másrészt megváltozott az értékrend, nálunk még nem is annyira mint Nyugaton.
2017. okt. 11. 17:03
 4/19 A kérdező kommentje:
Miért Nyugaton úgy vannak vele,hogy mi a fenének az a gyerek ? Minek az a család ? Kell a f'sznak ? :D Így állnak ők hozzá a dologhoz ?
2017. okt. 11. 17:10
 5/19 anonim ***** válasza:
21%

4.

Nézd, én nem fogok most források után kutatni, de egyszer hallottam valami tanulmányról, hogy míg hazánkban a fiatalok alapvetően akarnának gyereket, de a gyerekvállalásra általában nem kerül sor, kései életkorban kerül sor, vagy végül nem annyit szülnek amennyit elvben elképzeltek, addig pl. Németországban a fiatalok nem kis része már eleve gyerek nélkül képzeli el az életét.

2017. okt. 11. 17:16
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Értettem a kérdést de te is a poént. Egyszerre több oka is van. Tehát nem olyan egyszerű hogy csak azért mert felgyorsult a világ körülöttünk és próbáljuk tartani vele a tempót hanem sok egyéb is. Az általános okokon kívül az embereknek vannak egyéni problémái (egészségügyi vagy egzisztenciális stb.). Vannak olyanok is akik úgy vannak ezzel hogy szarnak a problémákra és akkor csak belecsapnak lesz ami lesz alapon és szerintem elsősorban ezek az emberek vállalnak jelenleg gyereket. Ők a magyar átlag. Utánuk következnek kisebb számban azok akiknek minden adott (vagyon és megfelelő pár és egészség) ahhoz hogy probléma nélkül felnevelhessenek akár több gyereket is. A végén kullognak azok akik arra várnak hogy az életük minden paramétere megfelelő legyen a gyerekvállaláshoz - ha ez a konstelláció még azelőtt következik be hogy kifutnának az időből akkor ők is vállalnak gyereket.
2017. okt. 11. 17:17
 7/19 anonim ***** válasza:
62%
A fejlett országokban elsősorban azért kevés a gyerek, mert tovább tart saját lábra állni (képzési idő, elvárt tulajdonok megszerzése) - beleértve hogy nem csak a férfiakra, hanem a nőkre is igaz ez. Hasonlóan fontos ok a fogamzásgátlás elérhetősége.
2017. okt. 11. 17:27
 8/19 A kérdező kommentje:
Akkor pl. Afrikában ingyen fogamzásgátlókat kellene osztogatni.
2017. okt. 11. 17:34
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem kizárólag magyar probléma.

Egy XXI. századi kihívásokat feldolgozni képes, modern felnőtt ember személyisége és gondolkodása iszonyatosan komplex. Irtózatosan hatalmas szülői és saját munka eredménye, ami egy igényes emberben benne van. Nem lehet futószalagon gyártani.

Próbálj meg 3-4 gyereket igényesen felnevelni, kitaníttatni és saját vágyaidat, karrieredet is valósítsd meg mellette. Legyen szép házad, kocsid, munkád, a gyerekeidet is el tudd indítani az életbe. Ugye, mennyire kemény feladat?

Jól érzem, hogy az anyagi és szellemi/testi erőforrásaink a fentiek kielégítő véghezviteléhez igencsak végesek?

Modern életminőség vs. ősi életmennyiség.

Ez a csendes III. világháború, ami jelenleg zajlik.

2017. okt. 11. 17:52
 10/19 anonim ***** válasza:
13%
A szélsőliberális média gyermekellenes propagandája miatt. Arra nevelik az embereket, elsősorban a nőket, hogy ne vállaljanak gyereket, inkább a karrierjüket építsék.
2017. okt. 11. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!