Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A határon túli magyarok...

A határon túli magyarok milyen jogon szavazhatnak olyan kérdésekben, amikben nem kell vállalniuk a döntésük következményeit? Ti támogatjátok ezt?

Figyelt kérdés
2017. okt. 10. 13:23
1 2 3
 11/21 Andizsuzsi ***** válasza:
80%

"Miért kell a külhoniakat bántani. Az esetleg eszetekbe jutott hogy aki külföldön dolgozik azoknak a családja itthon van?"

A kettőnek mi köze van egymáshoz???

2017. okt. 10. 15:39
 12/21 A kérdező kommentje:

Magyarságtudat.

De jelent, mert nemzeti érzelmű vagyok.

Amikor az erdélyi magyarok, vagy székelyek tápos g..inek nevezik az anyaországiakat, és azt hangoztassák, hogy ők mindennél nagyobb magyarok, az nálam nem magyarságtudat.

Vagy a szlovákiai magyarok- különösen a fiatalok- akik lekezelően beszélnek Magyarországról, és sosem költöznének ide, mert Szlovákia gazdagabb ország, az magyarságtudat?

Itt lakok, közel a határhoz, nekem ne mutassátok be őket. Egy pozitív tapasztalatom nem volt, még, csak a grimaszok, meg a szájhuzogatás.

2017. okt. 10. 15:39
 13/21 anonim ***** válasza:
43%
A legszánalmasabb az hogy azok turbómagyarkodnak akiknek semmit sem kell tenniük azért hogy magyarok maradhassanak.
2017. okt. 10. 17:29
 14/21 A kérdező kommentje:

"A legszánalmasabb az hogy azok turbómagyarkodnak akiknek semmit sem kell tenniük azért hogy magyarok maradhassanak."

Senki sem "turbómagyarkodik", jelentsen bármit is ez a szó...

"Mert magyar állampolgárként bármikor szabadon letelepedhet itt, és "vállalhatja a döntése következményét" éppen úgy, ahogy magyar állampolgárként te is bármikor szavazhatsz hülyeséget, aztán kivándorolhatsz, és akkor meg te "nem vállalod". Akkor tőled meg el kéne venni a szavazati jogot, vagy röghöz kötni, nem igaz?"

Én itt születtem, itt élek, itt vették ki a mandulámat, itt jártam óvodába, itt borultam fel biciklivel. A Kérdés azokról szól, akik SOHA EGY PERCET MÉG NEM ÉLTEK MAGYARORSZÁGON, ÉS NEM IS ÁLL SZÁNDÉKUKBAN IDEKÖLTÖZNI. Ennyire hülyék nem lehettek, hogy ezt nem fogjátok fel, és nem látjátok a különbséget.

2017. okt. 10. 17:45
 15/21 anonim ***** válasza:
4%

Magyarságtudat nálad? Hol van az már? Nemzeti érzetű magyar soha se áskálódna nemzettársai ellen, bármi oka is lenne annak. Zavar, hogy az erdélyiek szavaznak?

Azt hiszed, hogy a Fidesz csak miattuk nyeri meg a választást? Magyarországon sok a birka, aki az elszakadt területeken élők szavazata nélkül is megszavazza a Fideszt, ezt ugye tudod?

Mocskolod az erdélyieket, a felvidékieket, de beszéltél már normálisabb tagjaikkal is? Szerintem nem, bár én megértem azon erdélyiek viselkedését, akik legjobb magyaroknak tartják magukat. Romániában, Szlovákiában csak megtűrt kisebbségnek tekintik őket, hazátlanoknak, ellenségnek. Elmennek Magyarországra, beszélnek ottani magyarokkal. Ők se mind tekintik őket magyarnak, hanem inkább románnak, szlováknak.

Erdélyben, erős a magyarságtudat, erős bennük a tudat, hogy a magyar nép részét képzik, hogy kultúrájuk magyar. Tudják, hogy Erdély még egy jó száz ével ezelőtt még magyar föld volt, és ha küzdenek érte, ismét az lehet.

Kérdezted, hogy miért nem költöznek el Magyarországra, hogy miért nem olvadunk be. Inkább áldanád őseid, akik mikor török megszállás alá kerültek, nem telepedtek át Erdélybe vagy a Magyar Királyság területére, hanem hitték, hogy eljön majd a szebb jövő. Kitartottak, nem olvadtak be, és kitartásuknak megvolt az eredménye.

2017. okt. 10. 18:00
 16/21 anonim ***** válasza:
89%

Mindenki szavazzon a saját sorsáról a saját hazájában ott ahol él és adót fizet, én sem akarok a romániai Magyarok sorsáról szavazni.

Az én sorsomról mit tud a romániában élő ember és ha tud is valamit milyen jogon akarja nekem megszabni hogy én hogy éljek a saját hazámban?

Majd én döntök a saját sorsomról és ha nemjó döntést hozok nem okolhatok senki mást csak magamat.

Nem támogatom a határontúliak szavazati jogát.

2017. okt. 10. 20:39
 17/21 anonim ***** válasza:
61%

Figyelj, feltettél egy kérdést, hogy mi támogatjuk e. Mi válaszoltunk, ha vitatkozni akarsz, vagy meggyőzni másokat arra vannak más fórumok, szerintem itt az emberek többségét nem érdekli a te véleményed.

(A nm tudom hányadik vagyok, de most nem nézem vissza)

2017. okt. 10. 21:07
 18/21 anonim ***** válasza:

"Mivel jobb nekünk, hogy Erdélyben sokan beszélnek magyarul? Hogy ezzel a magyar diaszpóra növekszik?"

Te kretén! Nem növekszik hanem VAN!

2017. okt. 10. 21:16
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem a megfelelő pártra szavaznak.
2017. okt. 10. 23:16
 20/21 anonim ***** válasza:

Én személy szerint nem támogatom. Minden magyar származású ember legyen állampolgár, így a Felvidéken, Erdélyben, Vajdaságon, Kárpátalján, de ugyanúgy az Angliában élők is.

Ellenben a szavazati jogot magyarországi lakcímhez kötném.

2017. okt. 11. 02:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!