Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a közmunkáró...

Mi a véleményetek a közmunkáról és a közmunkaprogramról?

Figyelt kérdés

Például ennek fényében, de lehet még cikkeket linkelni

[link]

2017. szept. 27. 09:18
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
undorító,gusztustalan politika ez a közmunka. mai világba ennyi pénzért. az egészet megkéne szüntetni úgy ahogy van mert egyáltalán nem érte el célját.
2017. szept. 28. 17:58
 32/37 A kérdező kommentje:
A közmunkaprogramnak valóban az lenne az egyedüli értelme, legalábbis erre hivatkozva vezették be, hogy a tartós munkanélküliekből normális munkavállalókat csináljon, visszaterelje őket a munkaerőpiacra. Ezzel szemben az a helyzet, hogy a közmunkaprogramban részt vevők nagyon kis hányada kerül csak vissza, sőt, minél többször van valaki közmunkán, annál inkább bennragad ebben a kiegyensúlyozatlan, igazságtalan rendszerben. Ez mondjuk, a korábbi munkanélküli rendszerre is igaz, de a közmunkaprogram kifejezetten gátolja a normális álláskeresést, megalázza az embert, és csorbítja a munkavállalói jogát. Nekem erről bizony egy elég tragikus korszak jut az eszembe: amikor a zsidóknak csillagos jelvényt kellett viselniük, és teljesen ki voltak szolgáltatva, alapvető jogaiktól fosztották meg őket.
2017. szept. 29. 09:18
 33/37 anonim ***** válasza:
35%

Fejezd be a kampányt kérdező!!

A közmunka programot felfoghatjuk úgy is mit egy indirekt támogatást az önkormányzatoknak. Nem tudom miért megalázóbb egy kertet szebbé tenni, mint 3 műszakban egy gyárban dolgozni? Kerti munkásokra is szükség van egy önkormányzatnál, és ha saját költségvetésből finanszírozza akkor nem megalázó csak ha az állam támogatja???

2017. szept. 29. 10:46
 34/37 anonim ***** válasza:
58%
Annyi az előnye, hogy kötelező a fideszre szavazni, ha szeretne holnap is dolgozni. Ez is plusz 200-300 ezer szavazat.
2017. szept. 29. 12:05
 35/37 anonim ***** válasza:
43%
Hát ez mekkora hazugság. Ki és hogyan ellenőrzi hogy egy közmunkás kire szavaz ? Ne hazudozz ne süllyedj már ilyen mélységekre. Elképzelem a mi független polgármesterünk mennyire lexarja ki kire szavaz
2017. szept. 29. 14:05
 36/37 A kérdező kommentje:

"A közmunka programot felfoghatjuk úgy is mit egy indirekt támogatást az önkormányzatoknak."

Csak szerintem a rászoruló embereket kell támogatni az önkormányzatoknak és a kormánynak, nem a rászoruló emberekkel kellene támogattatni a rászoruló vagy nem rászoruló önkormányzatokat a kormánynak. :( Vágod, hogy a rászoruló emberektől elvettek egy rakás segítséget kormányzati és önkormányzati szinten, az önkormányzatoktól kormányzati (állami) szinten, így az állításod vagy tájékozatlanságból, vagy elvakultságból, vagy cinizmusból fakad.

"Nem tudom miért megalázóbb egy kertet szebbé tenni, mint 3 műszakban egy gyárban dolgozni?"

Értelmetlen összehasonlítási "javaslat".

Miért nem azt kérdezed, hogy "Miért megalázó egy kertet szebbé tenni közmunkában, mint ugyanazt elvégezni rendes állásban?"

Erre az a válasz, hogy a közmunkások kevesebb fizetést, kevesebb szabadságot kapnak, a munkajogaikkal sem élhetnek (Próbáljanak csak meg sztrájkolni pl.) A jogfosztottság, a kiszolgáltatottság, a munkához és megélhetéshez méltatlan fizetés, a létbizonytalanság(ban tartás) teremt méltatlan körülményt, ami megalázó.

Nem nézem én le a szemétszedőket, én magam is gyűjtöttem szemetet ingyen, önkéntesként a TESZEDD napokon évek óta. A különbség annyi, hogy az egyik szabad akarat, a másik KÉNYSZERMUNKA.

Egyenlő munkáért egyenlő bér járna igazság szerint, és a látványos igazságtalanság megalázó.

Amúgy kisebb településeken nagyon is jellemző, hogy mindenki tudja mindenkiről, hogy ki kivel szimpatizál, és ha a nem szimpatikus el meg szavazni, akkor nem kell nagy lángész ahhoz, hogy kiderüljön a turpisság. Ezek az emberek annyira féltik azt a pár hónapig kapható néhány tízezres pluszt, amiért güriznek (holott többet érdemelnének), hogy inkább el se mennek szavazni, mert félnek. Ezért erős vidéken a Fidesz, ezért tud nehezen terjeszkedni az ellenzék. Mert nem mernek aktívan politizálni.

Mielőtt azt mondanád, hogy a képviselő/polgármester-jelölt nem láthatja, hogy ki megy szavazni, elárulom, hogy nincsenek illúzióim, ellenben vannak tapasztalataim, mert rengetegszer voltam már szavazatszámláló.

2017. okt. 2. 01:39
 37/37 anonim ***** válasza:
30%
Jó sok itt a közmunkás betyár. :)
2017. okt. 2. 04:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!