Mi az oka, hogy Magyarországon ennyire férfidominancia van a politikában?
Szerintem kár ezen rágódni. Magyarországon a képviselőket még mindig választják. Közvetlenül az emberek vagy a pártok a listás és egyéb indulóikat szintén választják. Ha nem indulnak és/vagy nem választanak nőket (miközben a választók fele nő), akkor itt nem tudom kiben kell (vagy egyáltalán kell-e) hibát keresni.
Miért van több férfi hajléktalan?
Miért van több férfi informatikus?
Miért van több nő a felsőoktatásban?
Miért van több férfi felső vezető?
Miért van több női tanító?
Miért kapják a nők többször a gyerekeket válás után?
Miért van több férfi alkoholista?
Miért alacsonyabb a női nyugdíjkorhatár?
Miért élnek tovább a nők?
Miért van több {nem helye} {helyettesíts be bármit}?
Kommenteknél a legjobb:
komolyabb előnyökkel indulnak mert ugye szempillarebegtetés nem jön a férfi tanároknál
ahol persze nem arcra osztályoznak persze
Vagy csak szimplán azért, mert a férfiak nem esnek ki 2-3-4-5-6 évre a munkából, mert gyereket szülnek. Legalábbis nekem ez az egyik legkézenfekvőbb magyarázatom.
Nem azt mondom, hogy a politikában a képviselők nemi arányára ez lenne a magyarázat, de egy választott dolog esetében miért hőbörgünk? Ez ennél nem lehetne demokratikusabb. Vagy jelöljünk ki női kvótát? Meg szemüveges kvótát, mert ők is kevesen vannak? Meg tolószékeset? Szerintem a parlamentben a cigányok sem a számarányukhoz képest képviselik magukat, meg a bal kezesek se. Most velük mi lesz?
A nők nem annyira jók politikusnak.
Ugyanis, sokkal jellemzőbb rájuk az érzelmi alapon döntés.
Természetesen nem minden nő ilyen, de ez a jellemzőbb.
Az elrettentő példa erre az előbb is említett Angela Merkel.Most kiderült,hogy egy az ő pozíciója nem is jogosította fel a határnyitásra.Vagyis, jogtalanul cselekedett.
A férfiakra jellemzőbb a racionalitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!