A magyar nép még mindig nem nőtt ki a Kádár korszakból, és azért ilyen népszerű töretlenül Orbán?
Ja "mi" képzeljük be, de ha már ballibezel engem, akkor én elkezdelek nácizni, na szóval
2014-es választások eredményei:
1. FIDESZ-KDNP (44,37 százalék, 2.132.996 szavazat)
2. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP (25,88 százalék, 1.244.261 szavazat)
3. JOBBIK (20,46 százalék, 983.476 szavazat)
4. LMP (5,24 százalék, 251.928 szavazat)
Mivel a számok nem hazudnak ezért ha kiszámolod többen szavaztak a királyod ellen mint mellette, mégis valahogy 2/3adot tudott csinálni. Ez ugye tök normális ugye nácikám?
igen, tök normális, ugyanis a választásokon egyéni képviselőket választunk a parlamentbe, ezen felül az arányosság kedvééért vannak a listás szavazatok is
és egyébként kevés ballibebb ember van nálad az oldalon, nem tudom miért tagadod
azt viszont jól látod, hogy ez az értékkészet kb a nácik másik pólusa a szélsőbalon
Levezetem nektek mi a fő baj.. Van 8 millió választó,abból kb 2 millió fideszes (szerintem már nincs is ennyi,inkább 1,7milla,de számoljunk 2-vel)
Van 2 millió fideszes és 6 millió nem fideszes...A 2 millió fideszes tűzön-vízen át követi orbánt,bármi áron! vakon,feltétel nélkül szavaznak rá és mindig ott vannak mikor szavazni kell,ha tornádó csapna le akkor is,ha özönvíz akkor is elmennének szavazni...
EZZEL szemben a 6 millió másik ember hiába utálja orbánt,de egyszerűen képtelenek összefogni...3-4 millió otthon marad mikor szavazni kéne és várja a csodát(!?) a maradék 4-5 millió pedig ahány ember annyi féle elképzelés,ahelyett hogy beállna mind a Jobbik mögé (akik egyedül esélyesek leváltani a fideszt) ahelyett egy részük a bukott balosokra szavaz (dk-mszp) más részük a totál esélytelen LMP-re, harmadrészük pedig egyéb törpepártokra....EZÉRT nyer a fidesz. Aki változást akar annak be kell állnia a jobbik mögé még akkor is ha nem tartják tökéletesnek a pártot...senki sem tökéletes de ők tiszták,egyedül nekik van programjuk és esélyük kormányt váltani
"1 millió ballib 2,5 millió fidesz szavazó ellenében"
Figyi fideszbirka,kicsit el vagy tévedve :D
Fideszre szavazók:
2010: 2,7millió
2014: 2,2millió a megvett erdélyi+cigány szavazatokkal együtt
2018: számos ember,értelmiségiek főleg elpártoltak a fidesztől,a kádárnyuggerek szép lassan kihalnak tehát valószínű 1,7-1,8millió fideszes szavazó lesz jövőre
Ezzel szemben van 6millió nem fideszes,tessék összefogni! ha csak felük beáll a jobbik mögé akkor 2/3-al nyerni fog a jobbik és végre elkezdődhet valami előrelépés,valami fejlődés..garancia még erre sincs,de egyértelmű hogy egyedül bennük lehet bízni.
"A magyar nép még mindig nem nőtt ki a Kádár korszakból, és azért ilyen népszerű töretlenül Orbán?"
ez pontosan így van. Orbánék egy dologban nagyon jók a lopáson kívül :kiválóan értik, hogy milyen a magyar néplélek. Tudják, a magyarok zöme olyan, mint a pl. a 4-es válaszoló: tájékozatlan, egyszerű emberek, akiknek folyamatosan ellenségképre van szüksége meg egy folyton harcoló populista miniszterelnökre. Ez még mindig Kádár népe.
Egyébként az is elképesztő, h majd 30 évvel a rendszerváltás után még mindig van MSZP.
Kádár: "Aki nincs ellenünk, az velünk van".
Magyarázd már el jóember, hogy ebben hol lehet ellenségképet találni?
Orbán és Kádár között pont az a nagy különbség, hogy Kárár nagyon szerény volt, ezért a 70-es évektől már igen népszerű is volt, garantáltan (ő) nem lopott, és nagy volt a belső béke. Neki nem volt ellenségképe...
(Függetlenül attól, hogy az 50-es vége, hatvanas évek elején mit művelt...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!