Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Komolyan elhiszi valaki, hogy...

Komolyan elhiszi valaki, hogy egy diák napi 8 órát tölt azzal, hogy megtanuljon egy napi tanulnivalót?

Figyelt kérdés
[link]
2017. szept. 21. 19:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

A diákok nagy átlagban napi 7 órát töltenek a suliban.

Ha pedig hihetünk a felméréseknek, akkor nemzetközi viszonylatban nem csak, hogy sokáig bent tartjuk a diákokat, de sok házi feladatot is adunk nekik.

A középiskolában nem a tananyag nehéz, hanem a stressz tűrése.

A jó diákok egyeseket kapnak, mert nem csinálnak házit (attól függetlenül, hogy nekik felesleges lenne foglalkozni velük), a rossz tanulók pedig magukba zuhannak.

De ezek még csak az alapok. Ott vannak azok a speciális esetek, ha pl. valaki meggondolja magát, és más szakmát akar tanulni. Nem mehet át egyik szakközépből a másikba, csak úgy, hogyha 9. vagy 10. órákat vesz ki, és elkezdi hivatalos keretek között tanulni a másik iskola szakmai tantárgyait. Hivatalosan ez az eljárás, és nagyon rugalmatlan.

Objektíven felesleges tantárgyak pedig tényleg léteznek. Helyette akkor tényleg inkább aludjanak + 1 órát a diákok.

2017. szept. 21. 21:44
 12/22 A kérdező kommentje:

hát szerintem a napi 2 óránál több tanulás egyszerűen borzalmasan rossz időkihasználás

az rengeteg az heti 10 óra önálló készülés

egy jó vastag feladatgyűjtemény van 100 óra tényleges munkára megírva, és azt 4 évig nyúzzák

2017. szept. 21. 21:48
 13/22 anonim ***** válasza:

Ha viszont valaki fakultációra jár, akkor viszont már reális a heti 10 óra.

Annak idején én hülye az utolsó pillanatra hagytam a tanulást emelt matek érettségire...2 hónap, intenzív heti + 30 óra seggelésbe került, de egy közepes eredménnyel.

Szerintem tényleg csak a tanuló óra-összeállításától és tanárainak a mentalitásától / készségeitől függ, hogy mennyi + energiát kell ölteni a tanulmányokba.

2017. szept. 21. 22:17
 14/22 anonim ***** válasza:
91%

Én középiskolában kb. soha nem tanultam otthon, utolsó évben készültem rendesen dogákra, akkor is előtte átlagban 2 órákat. Házi másolva, vagy valami halandzsát írtam, hogy mikor a tanár egy kósza pillantást rávesz, akkor oda legyen írva valami. Egyébként az volt az első, mikor hazaértem, hogy a táskát egy határozott mozdulattal bevágtam a sarokba.

Igazából mikor egyetemre mentem, akkor szembesültem vele, hogy mások mennyivel több időt töltöttek tanulással. Ezt is abból vettem észre, hogy előtte semmi életük nem volt.

Szóval én nem tartom lehetetlennek, hogy az iskola napi 10 órán át tartson, az otthoni feladatokat is beleértve. Abban viszont abszolút egyetértek a lánnyal, hogy feleslegesen sok óránk volt, negyedik-ötödik óra után csak aludtam.

2017. szept. 21. 22:23
 15/22 anonim ***** válasza:
Középiskola alatt nekem általában napi 7 órám volt, de volt év amikor keddenként 9-10 tanórám volt. A hét órás napokon 14.05-kor lett vége az iskolanapnak,a föntebb említett 9-10 órás napon 16 óra táján végeztünk. Ezek után, mivel akkoriban versenysportot űztem egy héten öt edzéssel találtam szembe magamat, ami naponta volt hétköznaponként, általában 19-21 óra között, mivel szerettük az adott sportot, gyakran önszorgalomból maradtunk tízig is (opcionális volt a maradás persze, egymásért sportoltunk). Ezen kívül nyelvvizsgáztam is, sőt szombatonként az edzések eredményét szemlélhettem minden héten az ominózus sportban. Ez azt jelent, hogy egy átlagos hetemen 77 tanórám volt, ha jól számolom, emellett edzettem 10 órát, sportoltam ezen kívül 1-12 órát (attól függ meddig jutottam/unk az adott versenyen), ezen kívül tanulni kellett és természetesen az iskola által megszabott kötelező programokon is részt kellett venni, annak ellenére, hogy gyakorlatilag a fennmaradó időnkben töltöttük ott az időt. Napokra lebontva tehát: 7.45-14.05 iskola, 14.05-19.00 "szabad idő" ha nincs iskolai program, 19-21 edzés. Ez után onnan menni haza, "ebédelni" eztán fürödni pl, ami ugye természetes, ez után vacsora, és mire oda jut az ember simán éjfél. Innentől alvás és másnap ugyanez. Hétvégén ismét hajnalban kelés, későn fekvés. Ezek ellenére szépen gondolok vissza azokra az évekre amiket ott töltöttem, egyáltalán nem meglepő utánuk hogy egyetemen szintén 8-20ig bent kellett ülni adott esetben, mint ahogyan szintén nem zaklat föl, ha egy munkaidő éjszakai és/vagy nappali is, persze..nem túl emberbarát, és egyet sem értek vele. Kérdésre visszatérve napi 4-5-6 órákat lehetne tanulni, ha lenne rá idő. De nincs.
2017. szept. 21. 23:08
 16/22 anonim ***** válasza:
Bocs elírtam, nem 77 tanóra / hét, látjátok ezt teszi 24 óra munka egyben :D
2017. szept. 21. 23:11
 17/22 anonim ***** válasza:
35%

Hát nem tudom, végig kitűnő voltam gimiben, legrosszabb érettségim is megvolt 95%, és ha nem kellett esszét írnom magyarra, napi 1 óra alatt mindent letudtam, a maradék időben haverkodtam, csajoztam, tanulmányi versenyekre készültem. Lehet, csak tengtem-lengtem és nem tanultam meg tanulni, de azért valahogy mégis elvégeztem egy műegyetemi mérnök szakot >4.7 átlaggal. Ami amúgy sokkal nehezebb, megterhelőbb volt, mint előtte bármi az életemben, viszont ebből is csak a saját terhelhetőségemet tanultam meg. Mármint hogy sok mindenre képes az ember, ha igazán akarja.

Szóval én nem hiszem el, persze egy gimnazistától elvárható, hogy felmérje magától, mennyi időre van szüksége, elég-e egy átnézés. Apropó, a folyton kapcsolódó alváshiszti is elég idegesítő, akinek tényleg igénye a napi nyolc óra alvás, az meg tudna oldani annyit, hogy legalább ne legyen zombi másnap, csak hisztizni könnyebb, mint tervezni.

2017. szept. 21. 23:24
 18/22 anonim ***** válasza:
91%

17es! azért nem ez az általános átlagdiák ennyi lógással kibukik és nem 95%os érettségiket ír.

Gondolom a te osztályodban nem mindenki írt 95%-os érettségiket. Nálunk csak három kitűnő érettségis lett pedig nem egy gyógypedes osztály voltunk.

Átlagban ha valaki alapos annak tényleg kell 4,5 óra. Ha másolod más leckéjét meg összecsapod azon nyersz időt.

2017. szept. 21. 23:31
 19/22 anonim ***** válasza:
41%

Nem értem mit lázadnak sokan azon hogy egy rakás kaka az oktatási rendszerünk, ezek tények. Nem lehet ezen mit vitatni, olvasgassatok felméréseket ne a fideszpropagandát hanem nemzetközit.

Arról nem is beszélve hogy a gyerekek fele roncs mire kijárják az általánost mert hideg teremben ülnek télen hisz fűtésre már sokszor nem telik mert a wc papír hiányát már megszokták, kréta is csak sok helyen akkor van ha lelkiismeretes a tanár és erre költi a fizetése egy részét.

Igenis meg KELL reformálni az oktatást nem toldozni foltozni meg kötelező hittant belerakni hogy még kevesebbet lehessen otthon a gyerek.

Le lehet pontozni meg a szokásos sablonokat kiabálni rám de akinek van gyereke és nem 2 es tanuló az tisztában van vele hogy valóban feleslegesen túlterheltek.

2017. szept. 21. 23:51
 20/22 anonim ***** válasza:
31%

én 2012 ben végeztem de az iskolás évek alatt én napi fél órát tanultam és jó jegyeim voltak,

A húgom mai egyetemista alig 1-2 órát tölt tanulással azt is csak hetente 2-3 szor nem értem hogy akkor mi ez a hiszti

2017. szept. 22. 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!