Mire gondolnak a baloldali szavazók?
Főleg azokra vagyok kíváncsi akik maguk is annak vallják magukat, nem a Fideszre vagy a Jobbikra szavaznak.
Mit olvasnak, miért szavaznak arra amire?
ilyen valaszokra vartam koszonom
meg a migranskerdes erdekelne mivel kozponti problema
sokan vannak akiket nem is erdekel a politika megis emiatt fideszre fognak szavazni mivel kialltak az erdekeinkert(szerintuk). sok embert hallok azonban akik pont ezert ugy gondoljak h az egeszet csak a fidesz talalta ki h szavazokat szerezzen, "undorito felelempropaganda" stb.
ki mit gondol rola? pl egy jobboldali erv: a migransok nem sziriabol jonnek, meg ha onnan jonnenek is semmi keresnivalojuk a hatarorszagokon kivul, megis svedorszagba angliaba mennek. az eu ezzel megszegi az illegalis migransokrol, menekultekrol schengeni hatarrol stb alkotott torvenyeit. nem lehet arra szamitani h valoban csak 1294 migranst kene befogadnunk mivel az eddigi igereteiket szabalyaikat sem tartottak be.
Erre írhatnék néhány oldalt. De nem teszem, mert lényegesnek tartom a fontossági sorrendet. Például, ha sánta vagyok, nem a futópályát nézem meg előbb a futóversenyhez, hanem a sántaságomat gyógyítom. Majd ha az kész, léphetünk tovább.
Így van ez a politikában is. Jobb életet akarok, ehhez mindenekelőtt a silányságot kell megszüntetni.Kapjak mindenütt minőséget, ne hazudjanak a szemembe, ha valamire azt mondják, holnap lekészül, akkor készüljön is el.
Ma ez nem így van, és ennek legfőbb gátja, hogy nem is akarják. Aki hatalmat akar, az nem gazdaságot szervez. Elsőnek tehát el kell távolítani a kivagyi, beképzelt majmokat a közéletből és a szakhatóságokból. Ez csak kormányváltással lehetséges, tehát elsőnek meg kell tisztínai a terepet, ha "új házat" akarok.
Aki a kárt okozókra szavaz, nemcsak önmagának okoz kárt, de mindenkinek.
Kérdező, én leírtam, hogy mi az számonra, hogy baloldali vagyok. Lényegében a migránskérdésekre is válaszoltam. Írtam, hogy előre helyezem az emberjogi harcokat. Objektíven persze. Egy erős határrendszert pl én is aláírok, de a segítségre szorulókkal így ahogy a magyar állam bábik az sok.
Viszont ez baloldaltól független. Miért egy konzervatív nem lehetne emberjogi harcos? Sok van egyébként.
"meg a migranskerdes erdekelne mivel kozponti problema
sokan vannak akiket nem is erdekel a politika megis emiatt fideszre fognak szavazni mivel kialltak az erdekeinkert(szerintuk)."
Ez az év vicce, akit valóban aggaszt a migráció, na az pont nem a Fideszre szavaz, hisz a legsúlyosabb módon segítette elő a migrációt a mutyikötvénnyel ami ráadásul valami eszméletlen anyagi kárt is okozott a magyaroknak, kb 89milliárdis lehúzásról beszélünk.
Ami a migránskérdést illeti, inkább szavazok olyan pártokra akik egy normális kvótányi menekültet befogadnak és állampolgárság nélkül itt tartanak, mint egy olyan pártra aki szarozik 1200 menekültön de 17000 migránsnak meg eladja a mutyikötvényt amit busás kamattal kell majd visszafizetnük, még az unokáink is nyögni fogják.
Mi az, hogy baloldali? A baloldali gondolkodású szavazók nagy része ma a Fideszt és Orbánt (Kádár II.) támogatja.
Az ellenzéki, nem fideszes szavazók nagy része viszont nem baloldali.
Persze tudom, a kormánypropaganda szerint aki nem fideszes, az a "ballibsi" :)
Azt gondolom, hogy az egész eredetileg egy nagy figyelemelterelésnek indult (pl. Questor. Már te sem emlékszel rá, de valójában ez egy akkora botrány volt, hogy egy USA-féle demokráciában bizony nagyon sokaknak a széke, bele értve az Orbánét is igen csak megingott volna. Itt nagyon is kiderült, hogy Fidesz vezetési utasításra számos önkormányzat és minisztérium, stb. a vagyonát részvényekbe fektette törvénytelenül. Ugyancsak törvénytelenül államkötvényeket is rajtuk keresztül vettek, holott vehettek volna úgy is, hogy az államnak ne kelljen jutalékot fizetni nekik, de számos más gyanús dolog is volt e téren, ami súlyosbította a z egészet. Ehhez képest a libajnázás nevetséges, mégis sokan még mmindig ebből élnek, ha Bajnairól kell beszélni, bár hozzátartozik, hogy azért ő hitelt érdemlően logikus érvekkel tisztázta magát a nyilvánosság előtt, pedig eleve ártatlan volt.)
Másfelől az egészségüggyel kapcsolatos válságról is terelték vele a szót, számos más problémákkal együtt.
Azt gondolom, hogyha valóban a legjobb tudásuk szerint a migránsoktól akarták csupán megvédeni az országot, akkor
- nem állítanak ki kötvényeket
- Rögtön felhúzzák a kerítést, nem várnak vele nem tudom én mennyi időt
- nem kampányolnak, nemzeti konzultációznak, népszavaztatnak nem ügydöntő kérdésben feleslegesen közpénzből, és nem csinálnak migránshiradót egy köztévéből.
Egy kerítés bőven megtenné egy őrzött menekülttáborral és kezdeményezik a biometrikus adatnyilvántartást és személyi azonosító okmányt, amit ha elvesztenek, vagy megsemmisítenek, akkor sincs gond, hiszen az ujjlenyomat alapján simán megvan minden infó az illetőről.
De van más hazugság is. Európát egyáltalán nem védtük meg, nézzél csak rá a térképre, és rajzold meg, hogy hol van az a kerítés. Szerinted ilyenkor mint csinálnak a migránsok? Talán úgy nekifutnak, hogy egyenest hazáig visszapattannak, vagy megkerülik?
Magyarországtól se védték meg, hiszen nem is itt akartak letelepedni, itt csak átutaztak volna. Ha az átutazást a kormány rendesen intézte volna az elején, akkor nem kellett volna az embereknek egy rakás kellemetlenséget elviselni, de épp a rengeteg botrány volt a Fidesz célja, hiszen érzékeltetni kellett, hogy mekkora veszély van. Nem véletlenül nem volt közvetlen menekültszállítás a déli határtól a másik határig.
Nem fejtem ki jobban, de ha használod az agyadat, és még nem mosták ki teljesen, akkor talán már érzed, hogy miért is egy hatalmas manipuláció áldozata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!