Bevándorlók befogadása kérdés. Aki mellette vannak, azoknak mik az érvük?
Igazából normális eszmecserét szeretnék a kérdés alatt folytatni. És itt most nem a "kötelezően befogadandó" 1200 valamennyi érdekel, hanem azoknak a véleménye, akik hosszú távon a bevándorlást képzelik el Magyarország területére.
Mik az érvek és miért?
Én ellene vagyok.
Ha hiányszakmákba jönnek akkor az számunkra előnyös.
Ahogy írták kulturális, genetikai előnyei is lehetnek, mert azért aki jó munkát kap, tisztes megélhetést az sokkal nagyobb valószínűséggel fogja gazdagítani a kultúránkat mint az aki csak a segélyért jön.
Ugyanakkor szerintem ez nem tisztességes megoldás, mert pl. Tadzsikisztánból nem azért jön Magyarországra egy orvos mert az ő egészségügyükben már nincs hely egy orvos számára hanem azért, mert jobb életre vágyik. Ez meg közösségek szintjén azt eredményezni, hogy az a hely ahonnan eljönnek a számunkra értékes bevándorlók szegényebbek lesznek. Mi se járunk jól az agyelszívással amit a nyugatiak csinálnak.
Sokkal tisztességesebb lenne a bevándorlás ha ösztöndíjakat adnánk elmaradottabb régiókban élő gyermekek számára és gimnáziumi/egyetemi oktatást nálunk azzal a feltétellel, hogy mondjuk a fele a diákoknak maradhat csak nálunk a másik fele visszamegy a szülőhazájába és ott próbálja hasznosítani a nálunk megszerzett tudását.
Baratom, a kerdes altalaban, nemzetisegtol fuggoen a bevandorlasrol szolt.
IQ-ja pedig nem a nepeknek, hanem az egyes embereknek van. A magyar kozott is van 65-os es 165-os IQ-ju is, ahogy a tobbi nemzet tagjai kozott is. Nezz utana, hogy az arab vilag mennyi talalmannyal szolgalt a vilagnak...es mint ahogy fentebb emlitettem, bar bizonyara elkerulte a figyelmedet: en se engednek be mindenkit valogatas nelkul.
Illetve elfelejtetted leirni, hogy miert nem helytallo biologiailag a feltevesem.
#15 gratulálok a a nemtetszésed megfogalmazásáért, egy anonym oldalon elkezdesz személyeskedni és nácizni.
De hogy utána néznél a dolgoknak amit írtam volna ahhoz már az inteligencia szinted túl alacsony hogy begépelj valamit a googleba hogy mekkora is az iszlám extremisták száma a titkosszolgálatok szerint már túl nehéz feladat lenne mert hát nácizni könnyebb még akkor is ha a válaszomnak köze nem volt hozzá
53%-osw az megvan hogy Magyarországon is kb 30-40 ezer muszlim él? Te azt állítod 25%-uk szélsőséges. Ez legalább 7-8 ezer ember. Hol vannak ezek? Mert én nem látom. Az Európai merényletekért talán néhány tucat ember felelős amit a muszlimok elítélnek.
A kérdésre pedig az a válasz hogy aki dolgozna és el tud helyezkedni Magyarországon az jöjjön. Jelenleg is úgy működik hogy akkor kap a külföldi ideiglenes tartózkodási engedélyt ha dolgozik. A véglegeshez pedig folyamatos bejelentett munka szükséges hosszú éveken át. Olyan nincs hogy idejön egy külföldi, nem dolgozik de kapja a segélyt. Sehol nincs ilyen, Nyugat-Európából sem. Ez csak a szélsőjobbos buta emberek fejében van.
Az ő érvük az hogy szolidárisnak és humánusnak kell velük lenni.
Közben meg akkor lennénk humánusak ha ugyanebből a pénzből ott helyben 10x ennyi embernek nyújtanánk segítséget és nem szívnánk el a legtehetségesebb embereiket.
Nekem személy szerint nem lenne bajom a bevándorlással, ha tényleg lenne szakmájuk, hasznos tagjai lennének az eu. társadalomnak.
Viszont a legnagyobb baj, amellett hogy nagyon kevésnek van használható szakmája ezek az emberek olyan dolgokkal nincsenek tisztában ami nekünk európaiaknak alap etikett.
Például nagyon szemetelnek, valahogy nincs nekik arra igényük hogy a kukába vigyék a szemetüket.
Egy migránsokat támogató szervezetről olvastam nemrég, ahol az egyik legnagyobb probléma az, hogy miután használják a mosdót nem zárják el a csapot, és egyszerüen nagyon nehezen értik meg, hogy azt miért kell elzárni?
Fura, de hozzászoktak ahhoz hogy a folyóban mosakszanak ahol elvégzik a dolgukat és kész.
Szvsz, belehet fogadni több millió migránst is, de mindenki tudja hogy nem, vagy csak nagyon nehezen fognak tudni munkát vállalni és nem feltétlenül azért mert nem akarnak, hanem mert nem értenek hozzá, nehezen tudnak integrálódni bárhová. Vegyük például az útépítés szakmát. Akik abban az ágazatban dolgoznak segédmunkásként, azoknak sincs szakképesítésük de van egy bizonyos alapjuk amit az alap kultúrától vettek át.
Nyilván nekik is van az ottani kultúrából átvett alapjuk de az nem minden esetben használható itt.
Erkölcsileg mennyire vállalható, hogy elszippantjuk egy ország által kitanított értelmesebb réteget?
Vagy másképp:
Melyik jog erősebb?
Az egyén joga, hogy saját boldogulását ott keresse, ahol akarja, vagy egy államé, amely meg akarja tartani a drága pénzen kitanított szakembereit?
Ha Afrikából eljön az a néhány írástudó, akkor ott még nagyobb lesz a káosz és a nyomor...
Az anyagi haszon valóban mindent felülír?
Szerintem ez az egész intellektuális gyarmatosítás alapvetően negatív hatású, elsősorban globálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!