Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehetséges a bérunió vagy...

Lehetséges a bérunió vagy marhaság?

Figyelt kérdés

Szóval, a jobbik egy ideje már nyomja ezt a béruniós ötletét amit még az európai bizottság is bevett mint ötletet. Az igazság az hogy szerintem ez az egész egy nagy maszlag, egy demagóg duma. Értem én hogy "azonos munkáért azonos bér" elve jól hangzik de árulja már el nekem valaki hogy a magyar pincér mikor fogja megkeresni a havi 1500-1700 EUR-t? Többgond is van ezzel az egésszel: 1: Nincs forrás rá. Az EU nem fogja a magyarok bérét fizetni. 2: Nemhogy országonként de akár egy országon belül régiónként is jelentős bérkülönbségek lehetnek. A bérek függnek a termelékenységtől, az adópolitikától, a munkaeljárásoktól.... Ha van egy radírgumi gyáram Miskolcon ahol korszerűbb gépekkel dolgozok mint a Debreceni radírgumi gyár akkor mi a francért adna a két gyár ugyanyannyi bért? Nemhogy az ugyanannyi bér elve nem működne de a megközelítőleg ugyanannyi bér elve sem működne. És akkor olyan apróságokról még nem is beszéltünk hogy az uniós tagállamok nagyrésze többkulcsos adópolitikát folytat, mi viszont az egykulcsos politika hívei vagyunk. Hogy lesz ugyanakkora bérünk ha ő az amúgy is nagyobb bérének 35%-át adózza , én meg 46%-át?

Ti mit gondoltok erről?

2017. szept. 11. 13:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
33%
Lehetséges és megvalósítható ezért írtam alá. Nekem ne mondja senki hogy a hazai cégek hogy fogják a munkavállalóit kifizetni stb... Van ott pénz emberek, nem véletlenül van mindnek luxus autója nem is egy. Meg se éreznék ezek hogy többet kell kifizetni. Hagyjuk már ezt a baromságot.
2017. okt. 17. 18:23
 12/16 anonim ***** válasza:
A bérunió csak egy a sok megvalósítandó lépésből, hogy végre ne kelljen szégyenkezni a mérhetetlen szegénységünk miatt.
2017. okt. 17. 21:49
 13/16 anonim ***** válasza:

A bérunió akkor lenne jó ötlet, ha az EU valóban úgy működne, mint a hirdetésekben, és valójában nem egy modernizált gyarmatbirodalom lenne.

Az egyik probléma ott van, hogy ha az egész EU a németek színvonalán élne, akkor nem lenne a világon elég szabad forrás, hogy kielégítse a megnövekvő igényeket.

Tehát a létező, de nem szabad forrásokat erőszakkal kellene megszerezni...

Ez azt jelenti, hogy a jelenleginél hatékonyabb hadsereget is fenn kellene tartani. Ehhez azonban tényleg nehéz lesnne előteremteni a pénzügyi hátteret.

Persze, ha el is tekintünk a forrás problémáktól, akkor hogyan veszed rá a gyárost, részvényest, hogy önként, a saját zsebéből fizesse ki magasabb béreket?

Már így is a legtöbb kivándorolt Kínába, mert az európai melós túl drága...

Ha már a rendszer alapjait döntögetjük, akkor inkább a kamattól kellne megszabadulni, mert az kényszeríti ki a folyamatos drágulást, ez az a költség amit a gyáros tényleg kénytelen áthárítani részben a melósra, részben a vásárlóira...

2017. okt. 17. 23:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha nálunk harmad annyi a GDP mint nyugaton akkor a bérunió valahol vissza fog ütni ha csak az EU meg nem finanszírozza amire számottevő esély nincsen.
2017. okt. 18. 08:14
 15/16 anonim ***** válasza:

13-as: "Az egyik probléma ott van, hogy ha az egész EU a németek színvonalán élne, akkor nem lenne a világon elég szabad forrás, hogy kielégítse a megnövekvő igényeket." Blablabla!

Nem jártál még Távol-Keleten...

Technológia, megújuló erőforrások, hulladék-gazdálkodás, újrahasznosítás...

Innentől kezdve leginkább átgondolt szándék (ill. annak hiánya) a kérdés.

2017. okt. 18. 09:09
 16/16 anonim ***** válasza:

"Nem jártál még Távol-Keleten... "

Konkrétan mely országokra gondolsz? A legnagyobb népességű Kína lakosságának 90%-a európai ember számára elképzelhetetlen nyomorban él, ha ott a közeljövőben változna a rendszer, és jóléti államot kezdenének építeni, az egész világgazdaság borulna.

2017. okt. 18. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!