Miért haragszanak Magyararországon a külföldi magyarokra a szavazati joguk miatt?
Azt értem, hogy igazságtalannak tartják sokan. Érthető, nem itt adóznak, nem itt élnek. Igaz, ha közvetlenül nem is de közvetve a határon túliakat is befolyásolhatja hogy épp ki van a magyar kormányon, de ez már más tészta.
Ami számomra furcsa, hogy miért őket kell emiatt hibáztatni? Hisz nem kérték a szavazati jogot, nem tehetnek arról, hogy Magyarországon ez a törvény lépett életbe. A túlnyomó többség pedig amúgy sem megy el szavazni. Tehát egyébként is minimális befolyásuk van, sőt, meg merném kockáztatni, hogy amennyi szavazatot például ezzel nyer a Fidesz, annyit el is veszíthetett olyanok által akik Magyarországon felháborodtak ezen a törvényen.
Nem ők kaparták ki. Minden magyarországi magyarnak joga volt elmenni és Orbán ellen szavazni. Ha elmegy, az a pár százezer nem oszt, nem szoroz. De nem ment el.
Imád a magyar saját problémát másra kenni.
"a kisebbségvédelem csak akkor fontos nekik, hogyha cigányokat vagy migriket kell védeni"
Valóban? Akkor ezt mivel magyarázod?! [link]
"Ezt a magyar nyugdíjt honnan vetted? Ez csak egy tévhit ami jó ég tudja honnan ered, ne dőljünk már be minden híresztelésnek. Ahogy ingyen egészségügyi ellátás sem jár hivatalos bejelentett magyarországi munkahely nélkül."
Valószínűleg dolgozhattak Magyarországon, vagy Ukrajnára valamilyen speciális szabály vonatkozik ezzel kapcsolatban. Ennek utána fogok nézni. Sőt, megérdeklődöm egy okmányhivatalban.
Más országokból biztosan tudom, hogy nem lehet egy lakcímkártyával elintézni, különben sokkal több ilyen eset lenne, ez gondolom egyértelmű.
Majd írd meg kérlek, hogy mire jutottál. Ez a hozzáállás egy fokkal intelligensebb az átlagnál, miszerint hvg-s forrás eleve nem hitelt érdemlő, ezért el se olvassák.
Bár nekem is vannak különféle portálokhoz ilyen hozzáállásom, de ez nem a politikai felfogástól függ, hanem a lap színvonalától. Baloldali hiteltelen szennylapot éppúgy nem olvasok, mint jobboldalit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!