Ma Magyarországon a politikának mekkora a befolyása az iskolákban szerintetek?
"Miért kell a fiatalok lelkét mérgezni ilyesmivel?"
Ez azért elég naiv kérdés. :-) Ugyanazért mint a komcsik...
"aztán itt volt nem rég a CEU ügy is és az új oktatási törvény is igen aggályos"
A ceu ellen külföldön is tiltakoztak (a liberális országokban), mégpedig egyetemisták!
20 éves vagyok, az iskolapadot koptatom évek óta, szóval van egy kis rálátásom a dolgokra.
Vannak liberális tanárok, vannak fideszesek, vannak jobbikosok.
Kormánypropagandát eddig tanároktól kevesebbet hallottam, mint "ellenzéki" propagandát. Előszeretettel szidják a kormányt óra alatt ahelyett, hogy a tananyaggal foglalkoznának...
Az oktatásba meg mindig beleszólt az aktuálpolitika.
én inkább az ellenzéki propagandára lettem figyelmes
mikor szervezett a fidesz kockásinges napot?
#4/6
Ugyanezt éltem át egyetemen jó 9éve, akkor is a kormányt szidták. Mindezt úgy h tényekkel alátámasztották és nagyon jól szétszedték minden pontjukat és döntésüket. Akkor még azt gondoltam, h suckmydck, mi a tökömet foglalkoznak ezek evvel, úgy sincs alternatíva...no oszt mikor vége lett és idősödtem, minden egyre világosabb lett és elkezdtem érteni h egy egyetem dolga mindig az lesz h kritikus legyen, hisz így fejlődik a szemléleted/világlátásod és nem leszel szűklátókörű .
Persze, azért egy mérnöki karon annyira ne plitizáljanak, meg egy orvosin, de egy közgázon, jogi egyetemen simán belefér SŐT kell is.
"elkezdtem érteni h egy egyetem dolga mindig az lesz h kritikus legyen"
nagy kár, hogy azután lettek csak kritikusak a ballibekkel, amikor kidőltek a csontvázak a szekrényből 2006ban...
érdekes, hogy micsoda messiásvárás volt, és ezt milyen szépen megőrizte pl az index fórum
szar a ballib oktatásreform? na majd a fidesz?! :D na majd meglátjátok attól kódultok!
aztán most valahogy mégis mostanság az iskolabezárás meg a tanárkirúgás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!