Valóban olyan rossz a helyzet Magyarországon, és menekülni kell?
Itt a megélhetésre gondolok leginkább.
Mindenki ezt mondja nekem, hogy külföld külföld, többen le is hülyéztek, amikor mondtam, hogy itthon vannak jó dolgok is, és nem feltétlen kell kiköltözni.
Szerencsére egész jó körülmények között élek, senki sem éhezik a családban, a gyerekek (unokatesóim) különórákra járnak, én kocsira gyűjtök, és jövőre hiányszakmákat kezdek el tanulni..
Vagy rosszul látok valamit? Aki itt szegény, külföldön gazdag lesz vagy...?
Én nem akarom bántani a budapestieket, de most mégis fogom, mert egy részük tényleg olyan, mintha burokban élne. Mintha a Budapesten kívüli terület nem is létezne vagy nem az országhoz tartozna...
De akkor csak tájékoztatás képpen:
(Még mielőtt bárki URL cím alapján ítélkezne megjegyzném nyugodtan elolvashatja mindenki, mert egy független tanulmány eredményei vannak benne részletezve)
De ha valakit érdekel a dolog tudok részletesebben mesélni róla. Pl. Hogy az oktatás közel sincs olyan jó állapotban, mint ahogy a tanulmány írja vagy hogy az abban említett megoldási javaslatok miért nem oldanák meg a problémát.
# 24/24 Időpont ma 09:28
És ehhez most hogy jönnek a budapestiek? Itt is tudják nagyon jól, hogy szarban a haza, és ismerik ezeket a problémákat. Ez a "budapestiek szerint minden rózsaszín, és Miskolcon meg az ózdi cigánysoron is vidámság van meg béke és szeretet", ez az egyik legretardáltabb mítosz, amit nem értek hogy hihet el gondolkodó ember.
A másik az állandó BP-"vidék" kamuellentét, abba inkább bele se megyek...
# 25/25 Időpont ma 11:08
Lemaradt: Ugyanilyen burokban élés van ám nempesten is, csak szólok. Ekkor jönnek a "bezzeg a pestiek csak a klímás irodában koktéloznak, a 8 órás munkaidőből meg 1-et dolgoznak valójában..." beszólások.
Édesapám 2012-ben költözött ki Németországba, anyukám 2016.-ban ment utána. Apukám mindig rengeteget dolgozott,itthon is, ott is,viszont kint látja az értelmét. Van eredménye a munkájának. Itthon apukám keresett 160-220 ezer forint környékén, édesanyám 150 ezret. Eléldegéltünk belőle,de nem volt az a nagy habzsi dőzsi. (Mindig volt étel az asztalon,futotta karácsonykor ajándékra,de márkás ruhákra,méregdrága telefonokra,más számitástechnikai,háztartási eszközökre már nem, vagy csak szűkösen volt pénz)
Most ketten együtt 820-900 ezer forintot keresnek odakint,ami azt jelenti,hogy anyukám a minimálbért viszi haza,apukám egy kicsivel többet. De! Apukám bére elég az albérletre,rezsire,ételre,sajnos a cigire, és minden egyébre,plusz még engem is támogat anyagilag,ha szükséges (20 éves vagyok),tehát édesanyám fizetése tulajdonképpen csak "dísz". Nincs felhasználva semmire,gyűjtik. És talán ez a fontos. Míg ott tudnak félre rakni,gyűjteni, itt sosem sikerült. (Anyukám finommechanikai műszerész,édesapámnak két szakmája van, cnc-s, illetve vegyész.)
Én a 23 éves párommal élek itthon albérletben,ő keres 150 ezret,én tanulok, illetve diákmelózok. Elárulom, egy forintot nem tudunk félre tenni,hónap végén épp hogy kajára marad pénzünk. Idejét nem tudom,mikor voltam utoljára moziban,étteremben,színházban.
Viszont mi is kiköltözünk szüleim segítségével,a jobb élet reményében.
Voltunk már kint 4 hetet,és megdöbbentő a különbség.
Rugaszkodjunk el az anyagiaktól, és térjünk rá az emberekre.
Eddigi tapasztalataim,hogy itthon hiába mosolyogsz rá emberekre, nem viszonozzák,sőt,inkább elfordulnak. Útbaigazítást kérnél,de nem mindenki segít,rosszul leszel (szívbetegségem van,velem folyton előfordul,hogy megszédülök,elesek,vérnyomásom hirtelen fel,vagy le ugrik) és kikerülnek! Vagy rám ordítanak,hogy te narkós k***a.
A városban ahova mentünk mindenki mosolygott, sőt! Anyukám,én,párom nevettünk valamin, és egy öreg néni oda szólt,hogy jó szórakozást,szép hétvégét. Annyira megható volt számomra,hogy nem az volt,hogy "mithangoskodsz ülj már a szádra more,há kuss a neved"
És ha látják,hogy szerencsétlenkedsz (jegyautomatánál,boltban, egyszer a hátizsákom pántja jött ki) nem sürgetnek,meg semmibe vesznek,hanem megkérdezik,hogy hé,kell segítség?
Bocs,hogy most pont Budapestet hozom fel,de tisztára olyan az a város,mintha szemellenzős lovak élnének benne. Senkit nem érdekel a másik,mindenki csak magával van elfoglalva, énközpontú az egész. Én,nekem..
Neeeem, csak viccből menekülnek az emberek Németbe...
Kérdező, eddig 4,8 millió mélyszegényünk van, az ipar és a gazdaság romokban, a Viktátor meg a farkaskái pedig vígan rombolnak ahol tudnak, senki nem kéri őket számon. 2025-re össze fog jönni a 6 millió földönfutó.
Jelenleg ott tartunk, hogy Ukrajna 3, Szomália pedig durván 10 év múlva lehagy minket laza kettes tempóban. De már most vannak afrikai országok, akik otthagytak minket.
"A világ 90%-a lovat sz*pna a magyar életszínvonalért"
Melyik életszínvonalra gondolsz? A rózsadombi hatalmi elitére, vagy egy átlag borsodi falulakóéra?
"Nem azokból kell kiindulni, akik itt is napi szinten sírnak és panaszkodnak, mert azok nagy része alapjövedelemváró naplopó, követelőzni tudnak csak, de tenni azért, hogy előbbre jussanak, már büdös nekik."
Kérlek mondd el a varázsformulát, amivel bárki hipp-hopp ki tud törni a mélynyomorból, nettó 200 fizetést visz haza minimum, és nem vágják ki a melóhelyről, ha van pofája megbetegedni. Segíts kérlek, több millióan szeretnénk ezt elérni.
"Az meg mindig könnyebb, ha ilyenkor a nyomoruk miatt országot, rendszert, Gyurcsányt, Orbánt, vagy bárki aktuális kormányon levőt hibáztatnak, könnyebb a saját alkalmatlanságuk beismerése helyett másokra köpködni."
Mi az uralkodás első szabálya?
MINDENÉRT te vagy a felelős.
Erről pedig ennyit, kaptad a mínuszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!