Valóban olyan rossz a helyzet Magyarországon, és menekülni kell?
Itt a megélhetésre gondolok leginkább.
Mindenki ezt mondja nekem, hogy külföld külföld, többen le is hülyéztek, amikor mondtam, hogy itthon vannak jó dolgok is, és nem feltétlen kell kiköltözni.
Szerencsére egész jó körülmények között élek, senki sem éhezik a családban, a gyerekek (unokatesóim) különórákra járnak, én kocsira gyűjtök, és jövőre hiányszakmákat kezdek el tanulni..
Vagy rosszul látok valamit? Aki itt szegény, külföldön gazdag lesz vagy...?
Igen, valóban ilyen rossz.
És attól, hogy te nem mész el, még más elmegy és csak még rosszabb lesz. Addig lehet húzni ezt a mókázást, amíg nem lesz vészesen kevés munkaerő, de utána? Bedől a gazdaság, ha nincs elég dolgos kéz, viszont van rendkívül sok eltartott.
Ez van. Aki ezt nem látja, az vak.
Amúgy meg nem tudom kérdező, te nem itt élsz?
Neked milyen az életed? Te elégedett vagy ezzel az egésszel? Mert ha igen, akkor mit lehet neked mondani?
Nekem van olyan turbómagyar ismerősöm, aki az egész életét végigrobotolja hétfőtől vasárnapig, mégis csak annyi pénze van, amiből el tud vegetálgatni minden hónapban. Ennek ellenére még engem szid, hogy én el akarok menni Hollandiába a Nagyszerű Magyarországról nettó 2300 eurót keresni.
Ha esetleg te is ilyen vagy, akkor mit mondhatnék neked? Mivel lehetne meggyőzni?
Na akkor egy rövid gondolatmenet:
Ha te valamit csinálsz, alkotsz dolgozol, eddig tudod követni? Akkor nincs szükség a motivációra? De azt gondolom. Na most, mi motivál? Hogy megélj, vagy, hogy elérj valamit? Előléptetés, növekvő fizetés, elismerés, javuló munkakörülmény biztosítása? Vagy csak megélj, de nem ám rózsásan, hanem éppen megélj. Legyen havi fizetésed be mehess dolgozni aztán hazamehess? Na Magyarországon etéren van súlyos probléma. Tömegek fásulnak bele a dolgozásba, és vagy beáll munkanélkülinek aztán lösz valami, alkalmikból, vagy keres jobb lehetőségeket. Nem bonyolult.
Lemaradt: tehát a munka elérhetősége önmagában nem hogy nem minden, hanem kevés. Ma a megélhetés a vél. Az pedig az életeknek nem ad célt. Ezért jobb híján valaki feladja, de a legtöbben hálisten még tovább állnak.
Most nem azt mondom, hogy ez így marad. Tessék tenni ellene.
Egyébként a napnál világosabb , hogy direkt írtad a hiányszakma szót. :-) Tudod, ha a közgazdaság hiányszakma és én nem arra születtem, hogy azt tanuljam vagy dolgozzam, az nem gyógyíthatatlan?
Nem. De nem vagyunk gazdag ország. Nyugaton magasabbak a bérek és az életszínvonal, de nem tegnap óta, hanem kb. amióta az eszemet tudom.
Aki kimegy, kényszerhelyzetbe kerül, hajtani, bizonyítani kell. Új közeg, idegen nyelv, ha sikeres akarsz lenni, oda kell tenni magad.
Csakhogy az esetek döntő többségében ekkora erőfeszítéssel itthon is lehetne boldogulni, ha nem is teljesen ugyanazon a színvonalon. Csak sok embernek idehaza nem volt meg a motivációja, amit aztán kint megtalál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!