Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek, hogy a magyarors...

Egyetértetek, hogy a magyarországi rossz bérszínvonal részben a szociban felnőtt és szocializálódott még aktív 40-es,50-es generációnak köszönhető?

Figyelt kérdés

Azokra gondolok, akik most a 40-es, 50-es éveikben járnak.

Azt vettem észre, hogy ez a generáció kissé szolgalelkű és kevés pénzért is elvállalja a munkát.

A sztrájk és munkabeszüntetési programoktól megriad, sőt még spicliskedik is.

Egy rendszerváltás után szocializálódott nem vállalja el kevésért, sőt, gondolatban megmutatja a középső ujját és elhúz külföldre.

Az én szüleim is a negyvenes éveik legvégén járnak,bár mindegyikük diplomás (anyám főkönyvelő, apám üzemmérnök), mégis van bennük egy kis "prolis" mentalitás.Tudom,csúnya ezt mondani, de ez az igazság.Vannak dolgok, amikben nagyon minimalisták és kevéssel is beérik,miközben van lehetőség a többre,jobbra.

Én világ életemben utáltam ezt a mentalitásukat és rengetegszer veszekedés is volt emiatt.

Amikor lediplomáztam, a szüleim szerint az első kínálkozó lehetőséget el kellett volna vállalnom, mert "kezdésnek jó, kezdőként nem szabad annyira sok pénzt kérni".

Nem hallgattam rájuk, a 3. cég, ahova jelentkeztem és felvettek, 35 százalékkal több bért kínált, mint a legelső.Így naná,hogy őket választottam.

2017. szept. 4. 11:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"A termelékenység bizonyos Magyarországon jelenlevő nemzetközi cégeknél bőven eléri a nyugati szintet is."

Nem éri el. Ezért nem akkora a GDP-nk sem ! Nem tudunk annyit visszaosztani fizukra, mint a németek. Lehet hogy ugyanynnyi terméket csinálunk, de a minősége silányabb jóval. Német kakaó, élelmiszer sokkal jobb ízű

2017. szept. 4. 17:52
 12/13 anonim ***** válasza:

,,de ameddig az emberek nem követelik, addig bolondok lennének béreket emelni"

Nem, nem fognak akkor se béret emelni. Jabilba is követeltek magasabb fizut, mi lett az eredménye? Azt a részleget, ami követelte a magasabb fizut kiköltöztették Ukrajnába.

Innen Borsodból is menni akar már az összes, még az Ózd környékeik is, mivel még az itteni fizetéseket is magasnak tartják, pedig itt tényleg csak a minimálisat fizetik ki.

2017. szept. 5. 08:49
 13/13 anonim ***** válasza:
Na ja, csak tudod, egy 40-es, 50- es, már nehezebben teheti meg, hogy elhúz külföldre, meg nem is mindenki akar. És igen, vannak, akik beérik kevesebbel is, főleg, ha nincs mozgásterük, családjuk viszont igen.
2017. szept. 5. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!