Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valóban olyan rossz volt az...

Valóban olyan rossz volt az élet a szocializmusban?

Figyelt kérdés

Én már a rendszerváltás után születtem, de nagyon tetszik minden, ami a régi rendszer hangulatát idézi (épületek, utcák, éttermek, filmek, könyvek).

Amikor a szüleimet kérdezem, mindig azt mondják, volt jó is meg rossz is. Könnyebb volt munkához, lakáshoz jutni, de protekciós alapon ment a továbbtanulás és hasonlók.

Nemrég jártam Oroszországban, ahol sokkal inkább megvan ez a hangulat, és nagyon tetszett. Viszont helyi ismerősök mondták, örüljek, hogy nem a 80-as, 90-es évek Oroszországában voltam gyerek, mint ők. Én még máig szívesen odaköltöznék, bár eddig mindenki lebeszélt.

2017. szept. 3. 16:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Azt hiszem ti akik visszasírjátok vagytok kevesebben.
2017. szept. 3. 19:36
 12/15 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, Viki már hozza is vissza neked azt a kort Putyin gazdájával az élen.
2017. szept. 3. 20:40
 13/15 anonim ***** válasza:
58%

Sokakat megtéveszt a gulyáskommunizmus meg a "legvidámabb barakk" legendája.

Ebben az időben kezdődött el a népességfogyás.

Az első meg a második világháború után, sőt, 1956 után is növekedett a népesség.

De a meleg sör és a hideg virsli, a bárgyú gulyáskommunizmus, az igények alacson yszintű kielégítése elvette az emberek életkedvét.

7 millió abortusz, a rákos megbetegedések megötszöröződése, az alkoholizmus, az öngyilkosságok növekedése mind VALÓDI bizonyítványai a Kádár korszaknak.

Mindenkinek másod meg harmadállása volt, de a médiától azt kapta, hogy nem dolgozik eleget, hüéye, kövér, és örülhet, hogy a kommunista párt próbálja életben tartani...

Szóval elmondhatjuk, hogy ez a 40+ év a szocializmusban többet ártott az országnak, mint Mohács óta bármi...

2017. szept. 3. 23:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Igen, valóban olyan rossz volt. Nem lett volna olyan rossz, akkor nem bukott volna meg. Igen, voltak akkor olyan dolgok, amik jobb voltak, mint most.

Igen, volt mindenkinek munkája. Amit szintúgy nem fizették meg és másod meg harmadállásokat kellett vállalnia, hogy megéljen.

Igen, könnyebben kapott az ember hitelt, könnyebben tudott házat venni, stb. Igaz, hogy sokat nem értél vele, de sokak szemében király voltál, mert volt saját házad. Hiába, hogy 20 év múlva 1 millió forint alatt nem tudod eladni, de akkor is milyen király, hogy lett egy házad.

Barátok Közt se kellett. Elég volt kinézned az ablakon és láthattad, amint valaki elvisznek azért, mert valamelyik besúgónak szúrta a szemét.

Elég volt megemlítened, hogy annyira nem rossz a rendszer és máris mentek elbeszélgetni veled az őrsre.

Oroszország meg azért tetszett neked, mert te nem élni voltál ott. Ez olyan, mint amikor a sok amerikai turista kimegy Olaszba, beleszeret 1 hét után, kiköltöznek, utána meg sírnak, mert nem tudnak megélni, nyaralás alatt sokkal jobb volt, stb. Kint élnél lehet, hogy félév múlva sírva menekülnél haza. Olyan jó hely lenne, akkor a kamu cikk után nem jött volna létre tényleg a Kék Bálna játék.

2017. szept. 4. 09:26
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát, én az első 18 évemet éltem a Kádár- rendszerben és nem éreztem rossznak, de persze, nyilván más lett volna felnőttként élni benne. Nem tudom, mintha egyre többen emlékeznének rá szívesen azok közül is, akik felnőttként éltek benne, de lehet, hogy csak az idő szépíti meg az emlékeiket. Ami az Oroszországba költözést illeti: azért jól gondold meg és előtte alaposan tájékozódj...
2017. szept. 5. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!