Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha ilyen jóban van Putyinnal...

Ha ilyen jóban van Putyinnal Orbán Viktor, akkor miért nem kéri és kapja vissza a II. Világháború után szovjetek által elrabolt és Oroszországba hurcolt magyar műkincseket? Több 10ezer darab van ott.

Figyelt kérdés
Most hallottam erről egy beszélgetést, és korábban olvastam is. A magyarok zömében tudják hogy mit vittek el, és lehetősége is volt néhány művészettörténésznek látni is a műkincseket. Ki sincsenek állítva, az oroszokat nem nagyon érdekli magyar modern festészet pl. De itthon nagy eredmény lenne visszaszerezni.

2017. szept. 3. 11:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

'Nem igaz robgros, mert pont, hogy a kommunisták az igazi baloldaliak.'

Nem,nem. Pont a szociáldemokraták az igazi baloldal, a kommunisták pedig a szélsőbal.

2017. szept. 3. 15:13
 12/27 anonim ***** válasza:

'Sztálin pedig kiváló államfő volt ha tetszik ha nem.

Nagy hatalommá tette a Szovjetúniót, fejlesztette az ipart, mezőgazdaságot és keménykezű vezető volt

Ferenc József én úgy vagyok vele, hogy mindkét szélsőséggel egyetértek, legyen bármelyik a mai liberális rendszer helyett, mert el kell egy kis fegyelem.'

Kiváló államfő? Elfelejtkezel arról, mibe került mindez az oroszoknak. Továbbá, aki ennyire képes isteníteni a grúz bajszost, adnék neki egy kis techdemót a sztálinista bánásmódból. Na azután megnézném, vajon ugyanúgy sztárolná-e ezt a véres kezű vezetőt.

Szélsőség kell neked? Nem tudhatod soha, hogy mikor kerülsz a kiiktatandók táborába.

2017. szept. 3. 15:17
 13/27 anonim ***** válasza:

Az a probléma robgros, hogy nem érted.

Akoi tisztességes, dolgozik pl mint én annak nincs oka félni a kommunista rendszertől.

Az ilyen embernek Sztálintól sem kellett félnie.

Mindekinek az a kép él fejében róla, hogy véreskezű diktátor volt, holott csak az élősködőket: kulákokat, gazdagokat, egyházi személyeket, bűnözőket, ellenzékieket, antikommunisták és később a zsidókat üldözte és záratta táborba.

Én mondom, hogy aki dolgozik, tisztességes ember annak nincs oka félnie sem a náci sem a kommunista diktúrától.

Pont, hogy az ilyen embereknek jó.

Félni csak az élősködőknek van oka akiket pedig a mai rendszer pátyolgat: korrupt politikusok, gazdagok, bűnözők, cigányok, deviáns elemek, bevándolrók stb.

2017. szept. 3. 15:33
 14/27 anonim ***** válasza:
Másik kérdés alatt 17 éves voltál. Hol a pitsába dolgozol akkor?
2017. szept. 3. 15:41
 15/27 anonim ***** válasza:
Csak érdekességképpen megemlítem, hogy a nagyapám mesélte, hogy a ő apja(ugye az én dédapám) szolgált Szálasi alatt is és Rákosi alatt pedig ÁVH-s volt.
2017. szept. 3. 15:41
 16/27 anonim ***** válasza:

'Akoi tisztességes, dolgozik pl mint én annak nincs oka félni a kommunista rendszertől.

Az ilyen embernek Sztálintól sem kellett félnie.

Mindekinek az a kép él fejében róla, hogy véreskezű diktátor volt, holott csak az élősködőket: kulákokat, gazdagokat, egyházi személyeket, bűnözőket, ellenzékieket, antikommunisták és később a zsidókat üldözte és záratta táborba.'

Meg úgy kb. mindenkit, akit veszélyesnek, nemkívánatosnak ítélt. Attól. hogy téged a szélsőségek vonzanak, dolgozol, stb az még nem garancia arra, nem kerülsz a vezér szeszélye folytán a Gulágra vagy a kivégző osztag elé.

2017. szept. 3. 15:42
 17/27 anonim ***** válasza:
Ahaa, szóval dédapád két elmebeteg vezető alatt is szolgált. Más kérdés, önként jelentkezett, vagy más lehetőség nincs alapon, azaz kényszerűségből.
2017. szept. 3. 15:45
 18/27 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy Szálasi alatt önként szolgált e, csak azt tudom, hogy tisztelte őt és a hungarizmust.

De az ÁVH-ba önként lépett be 1948-ban.

2017. szept. 3. 15:56
 19/27 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mit láthatott az öreged Szálasiban és az ÁVH-ban, de roppant idealistának kellett lennie ahhoz, hogy csatlakozzon hozzájuk.
2017. szept. 3. 15:59
 20/27 anonim ***** válasza:
Gondolom, akkor 56-ot is megbélyegezte.
2017. szept. 3. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!