Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mára a baloldal...

Magyarországon mára a baloldal vált keresztényivé és a jobboldal elidegenedett a kereszténység alapvető értékeitől?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre a jobboldali pártok és emberek már nem értenek együtt a Jézusi tanításokkal sem a pápai iránymutatással. Sőt újabban ez már a papokról is elmondható! Míg ezzel szemben a balodal nálunk együttérző, a szegényekkel is törődő, békességre törekvő, szépen beszél és kultúrált megoldásokat választ, nem uszít nem trágárkodik. Ugyanez a többi európai országban azért ellenkezőleg van. Mi lehet ennek a pálfordulásnak az oka nálunk?
2017. aug. 31. 19:15
 1/9 anonim ***** válasza:
15%
AZ KERESZTYÉNYÖ!
2017. aug. 31. 19:17
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

Ha a keresztény erkölcsiséget vesszük akkor igen a baloldali emberek jobban hozzák a papírformát ez igaz. Ellenben azt nem hinném, hogy a templomokban ők ülnének. Mondjuk van egy olyan mondás, hogy nem attól leszel keresztény vagy jó ember, hogy beüldögélsz egy templomba. Nem tudom, érdekes lenne ha nálunk helyet cserélne a jobb és a baloldal:).

De példának okáért hasonló horderejű változásnak nevezném azt is amin a Fidesz átment azóta mikor még fiatal demokrata szavakból rakták össze a nevüket és közük nem lehetett a legtávolabbról sem a templom népéhez vagy egy KDNP szerű párthoz ugye. Érdekes ez.

2017. aug. 31. 19:39
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Ne haragudj, de nálunk mikor volt keresztény a jobboldal?

Amikor elnyomták régen is a szegényeket? Vagy amikor a zsidókat vigyorogva marhavagonokba pakolták és dörzsölték a tenyerüket, hogy végre elvehetik a hátramaradt vagyonukat?

2017. aug. 31. 19:46
 4/9 anonim ***** válasza:
60%

A baloldal pedig attól még nem lesz keresztény, hogy a jobboldal nem az.

A baloldal jellemzően ateista, szóval elég nehezen lehetne keresztény.

2017. aug. 31. 19:48
 5/9 anonim ***** válasza:
19%
Attól még nem leszel keresztény, hogy a saját fajtádat gyűlölöd, az idegeneket meg ajnározod, csak hülye!
2017. aug. 31. 19:55
 6/9 anonim ***** válasza:
6%

A jobboldal vallási keresztény,haszonszerzési keresztény.

A templomokban is azt mondják a papok,menjetek dolgozni jó emberek,keressétek másokra a pénzt,és a túlvilágon megkapjátok a jutalmat.

A kereszténység azt hirdeti,hogy dolgozd halálra magad,mások jólétéért.

Ez a mai kereszténység.

A hívő az más dolog..

2017. aug. 31. 20:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Persze nem úgy értettem, hogy valódi hívő lett a baloldal, hanem azt, hogy régen nem volt rájuk jellemző, de ma ők viselkednek és állnak hozzá az élethet, másokhoz úgy, olyan mentalitással ami Jézusnak tetsző lenne ha ma itt járna köztünk. De Jézus szerint nem is az a keresztény aki templomba járkál, hanem aki a szívében jó. A jobboldal pedig, ahogy itt is mondta valaki igen jár a templomba, biztos hiszi is Isten létezését, de nem viselkedik úgy ahogy Jézus tanította és elvárná. Sokszor hallom azt is, hogy az "hülye" aki ma az ő tanításait veszi alapul, ami itt is szintén elhangzott fentebb.
2017. aug. 31. 20:53
 8/9 anonim ***** válasza:
41%

"Sokszor hallom azt is, hogy az "hülye" aki ma az ő tanításait veszi alapul, ami itt is szintén elhangzott fentebb."

Kedves demagóg barátom! Jézus azt tanította, hogy szeressétek egymást, mint önmagatokat. Én szeretem a környezetem, szeretem az országom, szeretem a társadalmi berendezkedést, szeretem, hogy viszonylagos biztonság van.

Éppen elég nincstelen és szegény ember van Magyarországon jelenleg is. Egyre csak több lesz "menekültek" nélkül is. Erre te ráadásul iderendelnél egy rakás nincstelent a "szeretet" nevében, akik nem is ide akarnának jönni, nincs itt jövőjük, ugyanis nem jut elég a közösből. Nem tudnak boldogulni, nem ismerik a nyelvet, nem szeretnék átvenni ezt a társadalmi berendezőkezdést (inkább hoznák a sajátjukat), ráadásul sokan alapjáraton gyűlölnék őket.

Ha idehozod őket, akkor az sem nekik, sem nekünk (tudod, azoknak, akik a Te nyelvedet beszélik, úgy élnek, ahogy te, és itt próbálnak boldogulni, ahogy te is. Tudod, azok, akiket annyira gyűlölsz, hogy még jobban tönkre akarod vágni az életüket) nem lesz jó.

Én szeretem Magyarországot, és szeretem annyira a menekülteket is, hogy nem kívánom nekik, hogy ide kelljen jönniük és pusztán az állami támogatásokból kelljen élniük.

Ha lenne egy csöpp kis eszed (nem kell ehhez szeretet sem, csak józan ész), te sem akarnád ezt nekik!

2017. aug. 31. 21:13
 9/9 anonim ***** válasza:
KDNP a Fideszes koalíció előtt baloldali volt. Benne is van a nevében, hogy néppárt, egyébként.
2017. aug. 31. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!