Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valójában a "rezsicsökkentés"...

Valójában a "rezsicsökkentés" egy áremelés volt a mostani gázárak fényében?

Figyelt kérdés

[link]

a lényeg

"a földgáz ára 2005-ben 50 dolláros olajár mellett 50 forint, 2006-ban 60 dolláros olajár mellett 60 forint volt, akkor 2017-ben 50 dolláros olajár mellett miért kerül 101 forintba?"

tehát ha nincs úgynevezett rezsicsökkentés, akkor ma alacsonyabb lenne a lakossági gázár?

2017. aug. 31. 13:28
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
51%

"A fideszesek nem érik fel ezt ésszel"

Most mér akarnád őket kijózanítani, a valóság sokkolni őket. Boldogok a tudatlanok, mondják. :D

Minden esetre én is csak gázár emelésről tudok, abból csökkenteni meg nem csökkentés akárhogy matekozok. Többet fizetünk mint az"elmúttnyócévben" úgy, hogy a pénzünk vásárlóereje meg kissebb. Nem tudom, hogy lesz ebből az egészből rezsicsökkentés.

2017. aug. 31. 18:17
 12/29 A kérdező kommentje:

"Talán ha nemcsak az idióta Indexet olvasnád,"

Tehát nem tetszik, amit az Index ír, akkor az már idióta, így jössz egy SZLOVÁK cikkel, elég kétségbeesett lehetsz, ha már a Fideszmédia sem tud kisegíteni.

A lényegen nem változtat mert igenis van problem, olvasd el újra, amit a leidiótázott Index ír, épp az a baj, hogy ahelyett, hogy csökkenne piaci alapon a gáz ára jó magasan van tartva.

2017. aug. 31. 20:22
 13/29 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát nem tetszik, amit az Index ír, akkor az már idióta, így jössz egy SZLOVÁK cikkel, elég kétségbeesett lehetsz, ha már a Fideszmédia sem tud kisegíteni. "

Pontosan azért, mert magyar forrásra azonnal rávágja az összes, hozzád hasonló frusztrált lúzer, hogy "fideszmédia.":DD De ha szeretnéd, drága, itt van a HVG-től is:

[link]

Akarsz még pár linket?:D

2017. aug. 31. 20:50
 14/29 anonim ***** válasza:
0%

"Na persze ha vásárlóerőparitással számoljuk akkor megint a legdrágábbak leszünk hirtelen, de mindegy."

Hazugság. Akármennyire is fáj.:D

2017. aug. 31. 20:52
 15/29 anonim ***** válasza:

"Na persze ha vásárlóerőparitással számoljuk akkor megint a legdrágábbak leszünk hirtelen, de mindegy."

Hazugság. Akármennyire is fáj.:D"

Tényleg pont erre a mondatra akarsz csak reagálni abból amit írtam? Igaza van a kérdezőnek, ez már a kétségbeesett erőlködés magasfoka, tényleg jobban vigyázz az aranyeredre :DDDD

2017. aug. 31. 20:58
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
A többi is hülyeség (az aranyeredre inkább neked kéne vigyázni), ezt azért emeltem ki, mert ott van a konkrét tény a hazug hozzászólásod felett.:D Ami szemmel láthatólag nem zavarta meg azt a kétségbeesett igyekezetedet, hogy mindenáron megpróbáld lenullázni az Orbán-kormány egyik eredményét. komolyan sajnállak benneteket, sz..r lehet így élni...
2017. aug. 31. 21:24
 17/29 A kérdező kommentje:

Nézd kedves 69% aranyos, ahogy erőlködsz, csak szándékosan terelsz.

Azt bizonygatod, hogy milyen olcsó Magyarországon a gáz meg a villanyáram, de nem erről írtam ki a kérdést vedd már észre.

A fideszes propagandát meg mit is írtál, hogy a kormány nagy műve a rezsicsökkentés, Rákosi-elvtárs szeméből is kicsordulna a könny, olyan szépen nyalod narancsék fenekét.

De akkor te is olvass egy kicsit, ha az Index idióta

[link]

A "rezsicsökkentés" 2014 márciusában véget ért, azóta meg zuhan a földgáz világpiaci ára, míg a hazai lakossági árak meg nem.

2017. aug. 31. 23:05
 18/29 anonim ***** válasza:
Érdekes módon külföldön sem történt gázárcsökkentés. Netán mindenhol lopnak, és tömik a haverok zsebét a kormányok?:D Meg lehet próbálni a tényekkel vitatkozni, amíg be nem fostok az erőlködéstől, de nem érdemes.:D
2017. aug. 31. 23:36
 19/29 anonim ***** válasza:

[link]

Egyébként itt megtekinthető a földgáz árának alakulása 5 évre visszamenőleg. 2013. január elsején vezették be a rezsicsökkentést, utána volt egy csúcs a gázárban, akkor valahogy nem sírt a szátok, hogy ezt miért nem követte a hazai ár.:-) Összességében a világpiaci ár kb. 1,5-2%-ot csökkent 2013 elejéhez képest. Ezen hisztiztek?:D

2017. aug. 31. 23:48
 20/29 A kérdező kommentje:

Érdemes volt benéznem ide ilyen késői órán.

A 69% kedvéért utánanéztem annak, hogy külföldön, hogy alakultak a fogyasztói gázárak az elmúlt években

[link]

A környező országokban mindenütt volt csökkenés, amelyik ország Oroszországból importál ott elég jelentősen. Kivéve persze minket. Igaz az 50%-ot sehol sem érték el de átlag 10-30%-os csökkenés szinte mindenütt volt.

Amit belinkeltél grafikon az NYMEX tehát az amerikai gázárakat mutatja. Magyarországot az érdekli, hogy mennyiért importálunk.

arra ezt találtam

[link]

A 2013 eleji importár 12.88 dollár/MMBtu volt most 5.21.

Ha pedig a teljes világpiacot nézzük, amire hivatkozol, hogy csak 1-2%os csökkenés, ott volt egy hosszabb időszak, amikor harmadával kevesebb volt az ár mint 2013 elején, vagy amennyi most.

2017. szept. 1. 02:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!