Valójában a "rezsicsökkentés" egy áremelés volt a mostani gázárak fényében?
a lényeg
"a földgáz ára 2005-ben 50 dolláros olajár mellett 50 forint, 2006-ban 60 dolláros olajár mellett 60 forint volt, akkor 2017-ben 50 dolláros olajár mellett miért kerül 101 forintba?"
tehát ha nincs úgynevezett rezsicsökkentés, akkor ma alacsonyabb lenne a lakossági gázár?
"A fideszesek nem érik fel ezt ésszel"
Most mér akarnád őket kijózanítani, a valóság sokkolni őket. Boldogok a tudatlanok, mondják. :D
Minden esetre én is csak gázár emelésről tudok, abból csökkenteni meg nem csökkentés akárhogy matekozok. Többet fizetünk mint az"elmúttnyócévben" úgy, hogy a pénzünk vásárlóereje meg kissebb. Nem tudom, hogy lesz ebből az egészből rezsicsökkentés.
"Talán ha nemcsak az idióta Indexet olvasnád,"
Tehát nem tetszik, amit az Index ír, akkor az már idióta, így jössz egy SZLOVÁK cikkel, elég kétségbeesett lehetsz, ha már a Fideszmédia sem tud kisegíteni.
A lényegen nem változtat mert igenis van problem, olvasd el újra, amit a leidiótázott Index ír, épp az a baj, hogy ahelyett, hogy csökkenne piaci alapon a gáz ára jó magasan van tartva.
"Tehát nem tetszik, amit az Index ír, akkor az már idióta, így jössz egy SZLOVÁK cikkel, elég kétségbeesett lehetsz, ha már a Fideszmédia sem tud kisegíteni. "
Pontosan azért, mert magyar forrásra azonnal rávágja az összes, hozzád hasonló frusztrált lúzer, hogy "fideszmédia.":DD De ha szeretnéd, drága, itt van a HVG-től is:
Akarsz még pár linket?:D
"Na persze ha vásárlóerőparitással számoljuk akkor megint a legdrágábbak leszünk hirtelen, de mindegy."
Hazugság. Akármennyire is fáj.:D
"Na persze ha vásárlóerőparitással számoljuk akkor megint a legdrágábbak leszünk hirtelen, de mindegy."
Hazugság. Akármennyire is fáj.:D"
Tényleg pont erre a mondatra akarsz csak reagálni abból amit írtam? Igaza van a kérdezőnek, ez már a kétségbeesett erőlködés magasfoka, tényleg jobban vigyázz az aranyeredre :DDDD
Nézd kedves 69% aranyos, ahogy erőlködsz, csak szándékosan terelsz.
Azt bizonygatod, hogy milyen olcsó Magyarországon a gáz meg a villanyáram, de nem erről írtam ki a kérdést vedd már észre.
A fideszes propagandát meg mit is írtál, hogy a kormány nagy műve a rezsicsökkentés, Rákosi-elvtárs szeméből is kicsordulna a könny, olyan szépen nyalod narancsék fenekét.
De akkor te is olvass egy kicsit, ha az Index idióta
A "rezsicsökkentés" 2014 márciusában véget ért, azóta meg zuhan a földgáz világpiaci ára, míg a hazai lakossági árak meg nem.
Egyébként itt megtekinthető a földgáz árának alakulása 5 évre visszamenőleg. 2013. január elsején vezették be a rezsicsökkentést, utána volt egy csúcs a gázárban, akkor valahogy nem sírt a szátok, hogy ezt miért nem követte a hazai ár.:-) Összességében a világpiaci ár kb. 1,5-2%-ot csökkent 2013 elejéhez képest. Ezen hisztiztek?:D
Érdemes volt benéznem ide ilyen késői órán.
A 69% kedvéért utánanéztem annak, hogy külföldön, hogy alakultak a fogyasztói gázárak az elmúlt években
A környező országokban mindenütt volt csökkenés, amelyik ország Oroszországból importál ott elég jelentősen. Kivéve persze minket. Igaz az 50%-ot sehol sem érték el de átlag 10-30%-os csökkenés szinte mindenütt volt.
Amit belinkeltél grafikon az NYMEX tehát az amerikai gázárakat mutatja. Magyarországot az érdekli, hogy mennyiért importálunk.
arra ezt találtam
A 2013 eleji importár 12.88 dollár/MMBtu volt most 5.21.
Ha pedig a teljes világpiacot nézzük, amire hivatkozol, hogy csak 1-2%os csökkenés, ott volt egy hosszabb időszak, amikor harmadával kevesebb volt az ár mint 2013 elején, vagy amennyi most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!