A magyarul is beszélő románoknak/romániai állampolgároknak minek adták meg a magyar állampolgárságot, meg a szavazati jogot?
Beleavatkoznak és befolyásolják a választásokat.
Elnézést kérek, de én sem szólok bele a romániai választásokba.
Ez az ő belügyük.
# 18/19 Időpont ma 20:56
"Milyen az a magyarul is beszélő román?"
Román, aki beszél magyarul. Mondjuk tőled nem vártam mást, hogy ennyit se fogsz fel. :-D
"És ahogy írták nem nagyon befolyásolja az eredményeket, hiába fogjátok rá a kedvenceid bénaságát, takargatjátok az alkalmatlanságukat kormányt váltani a románozásotokkal."
Azt meg már párezerszer megpróbáltuk megfogatni veled, hogy pont ők döntötték el a 2/3-ot legutóbb. Nélkülük csak többség lett volna.
De tőled erre sem számítottam persze.
"Román, aki beszél magyarul. Mondjuk tőled nem vártam mást, hogy ennyit se fogsz fel. :-D"
Pont te írsz ilyet? :D
"Azt meg már párezerszer megpróbáltuk megfogatni veled, hogy pont ők döntötték el a 2/3-ot legutóbb. Nélkülük csak többség lett volna.
De tőled erre sem számítottam persze."
Nos tetszettek volna a haverjaid érdemi alternatívát nyújtani, hogy az otthon maradt szavazók (is) elmenjenek szavazni, de hát mivel ez nem jött össze így maradt nektek a "románozás" és társai. :)
# 22/22 Időpont ma 21:08
Mármint maradt nekünk, az, hogy tévképzetekben élsz a románozással? :-D Nem, ferit rég leszarja mindenki, ideje lenne azt is felfognod.
Micsoda egy "kultúrember" vagy, megtartom az irományodat egyelőre! :D
Legalább végre kibukott micsoda egy sz.rházy (csak pontosan idézve) vagy.
"Tőlem, lehetnek magyar állampolgárok, de ha nem itt élnek, ne szavazhassanak!!! Ne döntőn az ország sorsáról az, akinek nem kell viselnie az esetleges negatív következményeket."
Itt két dolgot kell mérlegelni, hogy mi a fontosabb, az ország sorsa vagy a nemzet sorsa?
Sajnos mivel a nemzet a történelmi eseményekből adódóan jelenleg ekkora nagy szétszórattatásban él, állampolgársági kérdés gyanánt nem lehet, olyat csinálni, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.
Nem lehet szó szavazati jog nélküli másodrangú állampolgárságról, ilyen a világon sehol nincs, nem létezhet kétféle alsórendű meg felső rendű állampolgárság.
"hova is adóznak? hol is járnak orvoshoz? jah!!!"
Nagynéném kb. 10 éves kora óta kint él Németországban, oda adózik, oda jár orvoshoz. Akkor ő nem magyar? :D
Mellesleg szavazhat a magyar választásokon, kintről, mint a hozzá hasonló nem kevés ember, akik külföldön dolgoznak.
A "haladó nyugaton" is bevett szokás, hogy a kettős állampolgároknak megvan a joguk mindkét választások szavazni.
Milyen magyarul beszélő románoknak? Miért beszélne egy román magyarul?
Erdélyi MAGYAROKra gondolsz, inkább, nem? Hogy nekik miért adták VISSZA nekik a magyar állampolgárságot? Tisztességből. Mert az volt a tisztességtelen, hogy elveszítették.
Persze, hogy tápos magyar nem szól bele a román választásokba. Mint ahogy talán nincs is az őseid között, aki Romániáért harcolt volna vagy adót fizetett volna a történelmi Romániában. Ha úgy lenne, te is szívesen beleszólnál a jelen román közéletbe.
Bár ki tudja; lehet, hogy valaha a románok oldalán harcoltak az őseid a magyarok ellen? Szerintem, ha igazolni tudod, biztos szívesen fogadják az állampolgársági kérelmed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!