A magyarul is beszélő románoknak/romániai állampolgároknak minek adták meg a magyar állampolgárságot, meg a szavazati jogot?
Beleavatkoznak és befolyásolják a választásokat.
Elnézést kérek, de én sem szólok bele a romániai választásokba.
Ez az ő belügyük.
Legfőképp származási jogon adták meg. Akinek szőlője, nagyszülője, dédszülője magyar állampolgár volt, az igényelhet magyar állampolgárságot, ha megfelel bizonyos feltételeknek (nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, nem bűnöző, beszéli Magyarország hivatalos nyelvét, állampolgársági esküt tesz).
Manapság már az állampolgárság és a lakóhely nem feltétlenül függ össze és sok ország lehetővé tesz a többes állampolgárságot is.
Nekiálltam választ írni...
Aztán inkább lemondtam róla. Együgyű, buta kérdező, aki saját hazája történelmével sincs tisztában. Ilyennel időpocsékolás vitatkozni. Nem egyenrangú vitapartner...
Azért baromira naívak vagytok, ha szerintetek nem kaphatott valaki jogosulatlanul/érdemtelenül magyar állampolgárságot.
A 17000-es mi általunk fizetett migránsokat is úgy leellenőrizték, hogy jött velük egy Pharaon.
Igen, amúgy vannak olyan magyarul tökéletesen beszélő "románok" Erdélyben akiknek a család neve nem Szabó vagy Kovács hanem "-eszku"-val végződik pl. Konsztantieszku esetleg, Kodru, Mitru, Lupu, Lupás, Oltján, stb. és sorolhatnám a sort szinte a végtelenségig. Ilyen van, és igen vannak akik kérik a magyar állampolgárságot is, mert közelebbinek érzik magukat a magyarsághoz mint a románsághoz, pusztán csak érzelmi alapon, vagy azért mert a felmenőik között esetleg voltak magyarok, magyar érzelmű emberek is.
Nos ehhez mit szól kedves barátom? Te kinek adnál állampolgárságot és szavazati jogot?
Csak annak aki Magyarországon születik, és a születéssel kapja meg, vagy annak is megadnád a lehetőséget aki nem az és kéri?
# 15/15 Időpont ma 20:01
És miért kéne nekik szóljon az egyszerűsített állampolgárság? Olyan is kaphatott aki éppenhogy gagyog magyarul, miről beszélünk?
"Olyan is kaphatott aki éppenhogy gagyog magyarul, miről beszélünk?"
és ez kinek a felelőssége 16-os? Mert, hogy az enyém nem az biztos. Ha Chang a kínai kérheti, akkor egy román miért nem kérhetné?
Amúgy "vissza" honosítási kérelem és állampolgársági kérelem között van különbség szerintem. Vagy javíts ki, ha nem jól tudom. Aki "vissza" honosítást kér annak a felmenői, ősei között voltak magyar állampolgárok a múltban, Magyarország valamelyik előzményében, a Királyi Magyarországon, vagy a Monarchiabeli Magyarországon, és ezt régi dokumentumokkal tudja bizonyítani. Lényeges különbség, ahhoz képest mit egy egyszerű állampolgársági kérelem.
Milyen az a magyarul is beszélő román?
Unalmas izzadás a "kérdésed", az a szokásos félbites románozós. :P
És ahogy írták nem nagyon befolyásolja az eredményeket, hiába fogjátok rá a kedvenceid bénaságát, takargatjátok az alkalmatlanságukat kormányt váltani a románozásotokkal.
"hova is adóznak? hol is járnak orvoshoz? jah!!!"
A tömjénes zsolti is emlegetett valamiféle ilyen potyautasokat, csak az a határon belül értette.
Ezek hová adóznak?
Ha egyszer kötnék a szavazati-jogot ehhez, mármint a rendes adófizetéshez kapásból elvennék a belföldi semmittevőktől is!
de leakadtatok ezen a hova adóznak dumán
akkor máshogy mondom hátha felfogjátok
Mért nem szavazhatnak ide a németek? angolok? oroszok? akárki?
ugyan úgy nem tesznek semmit az országért
ilyen alapon az átvonuló migráns is szavazhasson már azok legalább már voltak itt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!