Mit szóltok ahhoz, hogy Budapest és Békés megye átlagfizetése között bruttó 150 ezer forint a különbség?
Ahogy már elöttem is írták, nyílván Budapesten az élet is drágább. Én a dél dunántúlon lakom, itt falun 800 ft-ot fizetek a fodrásznak...nemrég irtam ki egy kérdést, szinte csak fővárosiak válaszoltak, és megdöbbentem tapasztaltam, hogy ott 3-8000 ft között fizetnek egy hajvágásért...szóval igen, részben drágább az élet, de arányaiban mérve még mindig sokkal jóbb a fővárosban...már ha csak arra gondolunk, hogy vidéken ha nem bolti eladó a szakmád, hanem kicsit is képzett szakember vagy, akkor könnyen lehet, hogy 30-40km-eket kell naponta utazz, vagy el kell költözz mert nincsen mindehol megfelelő munka...nem is beszélve arról, amig pl egy budapesti kifizet 400 ft-ot egy útra, hogy elérje a mozit, addig egy vidékinek ( pl nekem ) ez a szám 2000 ft, és ráment a fél napom...itt kevesebb a fizetés, minden szarért utazni kell.
Ez van, réges rég úgy van, hogy a nagyobb városokban, közlekedési csomópontokban jobban lehet érvényesülni...persze gyári munkás vagy takarítónő minimálbérböl itt is ott is szarul él, de feljebb körökben már megfigyelhető a különbség.
Egyrészt sokkal drágább az élet Budapesten, és sokkal-sokkal nagyobbak a társadalmi különbségek. Ott főleg az IT fejlesztők bérei húzzák fel az átlagot, épp ezért van aki nagyon jól él ott, de egy mekis eladó 110-120k nettóból még is hogy vegye fel a versenyt az 1 millát is megkereső fejlesztőkkel? Nyomorog egy kis szobában vagy szobatárssal..
Békés megyében meg gondolom az élet is olcsóbb sokkal. Szóval nem kell ennyire fekete-fehéren csak a bérkülönbséget nézni. Ennyi erővel akkor Svájcban gazdag lenne az aki 500 000 forint fölött keres. Ja, hogy ott annyiból még egy garázst sem lehet bérelni és éhen lehet dögleni? Az más kérdés.
Az átlag it lofaust nem jelent.
A medián érték valósabb adatot mutatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!